Suomen Yrittäjät

Mediakutsu: Hallitusneuvotteluiden haastajat tentissä: Miten ratkaista työvoimapula? Miten käy yrittäjien verotuksen?

Jaa
Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko ja Sdp:n varapuheenjohtaja, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari kohtaavat Suomen Yrittäjien tentissä tiistaina 30.5. kello 10.00–10.30 hotelli Scandic Parkissa Helsingissä.
Vaalikauden ensimmäinen täysistunto 12.4.2023. Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta
Vaalikauden ensimmäinen täysistunto 12.4.2023. Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta

Keskustelun juontaja, Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki kysyy, mitä ratkaisuja Saarikolla ja Skinnarilla on työnantajayritysten määrän laskevaan määrään ja työvoimapulaan. Mitä työmarkkinauudistuksia tarvitaan? Syntyykö porvarihallitus ylipäänsä?

Yleisönä on Suomen Yrittäjien valtuuston jäsenet eri puolilta Suomea. Tiedotusvälineillä on mahdollisuus tulla seuraamaan keskustelua paikan päälle.

Paikalle saapuvia median edustajia pyydämme ilmoittautumaan maanantaina 29.5. kello 13 mennessä osoitteeseen janika.tikkala@yrittajat.fi.

Tenttiä on mahdollista seurata Suomen Yrittäjien verkkolähetyksenä tästä linkistä.

Aika: 30.5.2023 klo 10.00–10.30.

Paikka: Scandic Park, Mannerheimintie 46, 00260 Helsinki.

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vaalikauden ensimmäinen täysistunto 12.4.2023. Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta
Vaalikauden ensimmäinen täysistunto 12.4.2023. Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät
Käynti: Maistraatinportti 2 / Posti: PL 999
00240 HELSINKI

09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2019 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 379 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 61 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Työelämägallup: Irtisanominen olisi ollut työyhteisön etu30.9.2023 09:03:00 EEST | Tiedote

Lähes 60 prosenttia työelämässä olevista ilmoittaa olleensa tilanteessa, jossa työyhteisön edun mukaista olisi ollut jonkun työntekijän irtisanominen hänen toimintansa vuoksi. ”Monella työpaikalla on karuja kokemuksia siitä, että joku aiheuttaa työyhteisölle ja työnantajalle vahinkoa, mutta henkilöä ei ole voitu irtisanoa. Siksi on tärkeää uudistaa henkilöperusteista irtisanomista koskevaa sääntelyä”, johtaja Janne Makkula sanoo Suomen Yrittäjistä.

Yrittäjät: Työelämäuudistukset maltillisia kansainvälisessä vertailussa28.9.2023 07:38:39 EEST | Tiedote

Hallituksen työelämäuudistukset ovat Suomen keskeisiin kilpailijamaihin verrattuna maltillisia, osoittaa Suomen Yrittäjien vertailu. ”Hallituksen on syytä pitää ohjelmastaan kiinni ja tuoda suomalainen sääntely samalle viivalle kilpailijoiden kanssa. Vastaavia muutoksia on tehty Suomen verrokkimaissa paljon Suomea aikaisemmin”, johtaja Janne Makkula Suomen Yrittäjistä sanoo.

Yrittäjägallup: Paikallinen sopiminen ja irtisanomisen helpottaminen hallituksen tärkeimmät uudistukset yrityksille25.9.2023 08:00:02 EEST | Tiedote

Yrittäjien ja yritysten edustajien mielestä hallituksen tärkeimmät työllistämistä auttavat uudistukset ovat paikallisen sopimisen lisääminen sekä määräaikaisten työsopimusten sekä henkilöperusteisen irtisanomisen helpottaminen. ”Yrittäjät odottavat, että uudistuksia viedään määrätietoisesti eteenpäin eikä hallitus horju ammattiliittojen painostuksen ja uhkailun alla”, sanoo toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme