POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmä kiihdyttää kasvustrategiaansa – viranomaiset hyväksyivät Suomen Vahinkovakuutus Oy:n osake-enemmistön myymisen LähiTapiolalle

Jaa
POP Pankki -ryhmän visioon sisältyy tavoite kasvaa kannattavasti markkinoita nopeammin. Ryhmässä on meneillään useita tavoitetta tukevia hankkeita. POP Pankki -ryhmän kokonaan omistaman Suomen Vahinkovakuutus Oy:n osake-enemmistön myyminen LähiTapiolalle ja samalla sovittu yhteistyö LähiTapiolan kanssa käynnistää ryhmässä laajan säästö - ja turvatuotteiden tuotevalikoiman uudistamisen.

”POP Pankki -ryhmällä on erinomainen mahdollisuus kasvaa Suomessa. Nopea päätöksenteko ja asiantuntijoidemme tavoitettavuus ovat meidän vahvuuksiamme. Viranomaisten hyväksymä Suomen Vahinkovakuutuksen osake-enemmistön myynti mahdollistaa entistä tiukemman fokuksen ydinliiketoimintaamme ja laajemman finanssipalvelujen tarjonnan yhdessä uuden kumppanimme kanssa ”, toteaa POP Pankki -ryhmää edustavan POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Jaakko Pulli.

”POP Pankki -ryhmää on rakennettu määrätietoisesti vuodesta 1997. Halumme olla pankki, jossa on helppo asioida. Moni ryhmämme pankeista on toiminut jo yli 100 vuotta ja tahtotilanamme on tarjota ensiluokkainen palvelukokemus entistä laajemmalle joukolle suomalaisia. Tämä edellyttää tasapainoilua toimintaympäristön muutosten sekä pankin ja asiakkaiden kannalta kestävien ratkaisujen välillä. Odotamme yhteistyön käynnistymistä meidän tavoin paikallisuudesta menestystekijän rakentaneen LähiTapiolan kanssa”, sanoo POP Pankkikeskuksen hallituksen puheenjohtaja Timo Kalliomäki.

”Olemme erittäin tyytyväisiä viranomaisten päätökseen hyväksyä yrityskauppamme ja LähiTapiolan 70 prosentin enemmistöosuuden osto Suomen Vahinkovakuutus Oy:stä. Digikehitys ja kuluttajien kasvavat tarpeet asioida verkossa ovat keskeisiä muutosvoimia toimintaympäristössämme. LähiTapiola haluaa luoda vieläkin kattavammat ja virtaviivaisemmat palvelut, joilla itseasiointi on helppoa ja yksinkertaista. POP Vakuutus on ollut Suomessa ensimmäinen vakuutusyhtiö, joka on valinnut puhtaasti digitaalisen tavan palvella asiakkaita. Sen liittäminen osaksi LähiTapiolaa täydentää kykyämme vastata digitaalisesti suomalaisten toiveisiin turvata elämäänsä ja varautua riskeihin”, sanoo LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Toimitusjohtaja Jaakko Pulli via Maija Hyötyläinen, viestintäpäällikkö, POP Pankkikeskus osk, puh. 050 572 9679, maija.hyotylainen@poppankki.fi


Pääjohtaja Juha Koponen via viestintäpäällikkö Katriina Puro, puh. 0400 791 537

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankki -ryhmä on yli 700 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 18 POP Pankkia, POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj, POP Asuntoluottopankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on riippumattoman EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus -tutkimuksen mukaan 11. kertaa Suomen tyytyväisimmät henkilöasiakkaat sekä, osallistuttuaan vuodesta 2021 myös yritysasiakastutkimukseen, toista kertaa tyytyväisimmät yritysasiakkaat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

POP Pankki: mobiilimaksamisen suosio kasvaa edelleen10.11.2023 13:00:00 EET | Tiedote

Apple Payn käyttö on kaksin verroin yleisempää kuin Google Payn käyttö, vaikka esimerkiksi Suomen eri puhelinmyyntitilastojen mukaan iPhone- ja Android-puhelinten myynti jakautuu TOP 10 -listausten osalta tasaisesti. POP Pankin tilastokatsauksessa Apple Payn käyttö on kasvanut 68 prosenttia ja Google Payn käyttö lähes 90 prosenttia viime vuoteen nähden ostosten volyymilla mitattuna. Suomi seuraa pohjoismaista trendiä, sillä Netsin Pohjoismainen maksuraportti 2023 -yhteenvedon mukaan mobiilimaksaminen on Pohjoismaissa toiseksi suosituin maksutapa lähimaksamisen jälkeen.

POP Pankki -ryhmä: Maataloutta rasittaa parhaillaan poikkeuksellisen monta ulkoista haittatekijää, nyt olisi oikea aika miettiä yhteisiä ratkaisuja asiaan20.9.2023 08:55:14 EEST | Tiedote

POP Pankki -ryhmä on lähestynyt maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahia ja esittänyt, että maatalouden rahoitukseen tulisi miettiä nykyistä joustavampi keinovalikoima rahoittaa kotimaisia maanviljelijöitä, joita on rasittanut viimeisen parin vuoden sisään poikkeuksellinen määrä yhtäaikaisia toimialan ulkopuolisia haasteita. POP Pankki -ryhmän näkemyksen mukaan toimialan maksukyky on edelleen olosuhteisiin nähden hyvä, mutta esimerkiksi loppuvuoden muuttunut tukimaksuaikataulu aiheuttaa toimialalle hyvin todennäköisesti tilapäisiä maksuviivästyksiä.

Miksi kotimainen ostovoima kehittyy hitaasti? Asumis- ja energiamenojen vaikutukset suomalaisiin kotitalouksiin esimerkkeinä lap-siperhe, työssäkäyvä pariskunta ja eläkeläispari. Vertailukaupunkina Helsinki, Jyväskylä, Seinäjoki ja Turku21.8.2023 08:39:33 EEST | Tiedote

POP Pankki selvitti, miten kohonnut korkotaso ja kiihtynyt inflaatio sekä Ukrainan sodasta johtuneet markkinavaikutukset heijastuivat suomalaisten kotitalouksien tuloihin ja asumismenoihin. Erityyppisten kotitalouksien tulojen ja asumiseen liittyvien menojen kehitystä ja erotusta tarkasteltiin vuosien 2021 ja 2022 välillä Helsingissä, Jyväskylässä, Seinäjoella ja Turussa. Kaupunkikohtaisessa tarkastelussa esimerkkitaloudet joutuivat tiukimmille pääkaupunkiseudulla.

POP Pankki -ryhmän puolivuosikatsaus 1.1.-30.6.2023: POP Pankki -ryhmän alkuvuosi historiallinen, tulos ylitti vertailukauden tuloksen moninkertaisesti14.8.2023 09:30:00 EEST | Tiedote

POP Pankki -ryhmän alkuvuoden tulos ennen veroja oli 87,9 (4,8) miljoonaa euroa, josta 45,2 miljoonaa euroa kertyi toukokuussa myydystä vakuutustoiminnasta. Ryhmän jatkuvien toimintojen tulos ennen veroja 42,6 (5,1) miljoonaa euroa oli moninkertaisesti vertailukautta suurempi ja koko edellisvuoden tulokseen nähden yli puolitoistakertainen. Ryhmän korkokate kasvoi komeat 93 prosenttia vertailukaudesta ja ydinvakavaraisuus (CET 1) vahvistui 21,1 prosenttiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme