Kustannusyhtiö Kosmos

Jonas Eikan palkittu ja ylistetty novellikokoelma luo uusia kerronnan tapoja

Jaa
Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon voittanut Auringon jälkeen (Kosmos) avaa portteja todellisuuksiin, joissa liikutaan globalisoituneen maailman marginaaleissa.

Jonas Eikan toinen teos Auringon jälkeen on surrealistinen ja vahvatunnelmainen viiden tarinan kokoelma, joka liikkuu maailmassa Cancúnista Kööpenhaminaan ja Lontoosta Nevadan aavikolle. Novellit kuvaavat nykyihmisen suhdetta teknologiaan, kapitalismiin ja ihmisyyteen itseensä.

Kirjan moniulotteisten hahmojen vaiheikkaat elämät vievät lukijan matkalle läpi erilaisten todellisuuksien ja tunteiden. Eika yhdistää taidokkaasti kauniin ja groteskin, hyperrealismin ja fantasian luoden taltuttamatonta sekä rajoja ylittävää kerrontaa. Auringon jälkeen on teos, joka haastaa lukijan ajattelemaan kirjan kuvailemaa maailmaa ja hyväksymään tarinoiden omaperäisen mutta mestarillisen otteen.

Jonas Eika (s. 1991) on yksi tanskalaisen kirjallisuuden kiinnostavimpia nimiä. Auringon jälkeen on hänen toinen teoksensa. Se palkittiin vuonna 2019 Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnolla, ja se oli yksi International Booker Prize -ehdokkaista. Kirjan on suomentanut Kari Koski.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Jonas Eika / Kuva: Aphinya Jatuparisakul
Jonas Eika / Kuva: Aphinya Jatuparisakul
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusyhtiö Kosmos
Kustannusyhtiö Kosmos
Porthaninkatu 10 LH 1
00530 Helsinki

http://www.kosmoskirjat.fi

Kosmos kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusyhtiö Kosmos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme