Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uudistuneet Esplanadit avataan pian kaupunkilaisille

Jaa
Esplanadien kokeiluluontoiset uudistukset ovat enimmiltä osin valmistumassa 10. kesäkuuta vietettävää Helsinki Samba Carnevalia ja paria päivää myöhemmin juhlittavaa Helsinki-päivää varten. Tavoitteena on saada uudet kävely-, oleilu- ja pyöräilyalueet täysin valmiiksi kesäkuun aikana.
Pelastuskaluston käyttöön tarkoitetuille nostopaikoille istutetaan maksaruohomattoa.
Pelastuskaluston käyttöön tarkoitetuille nostopaikoille istutetaan maksaruohomattoa.

Esplanadeilla näkyy jo paljon uutta, kun levennysalueiden kiveäminen, reunustaminen ja hulevesikourujen rakentaminen kääntyvät loppusuoralleen. Pohjoisesplanadin puupintaiset korokerakenteet ovat paikoillaan, ja niihin asennetaan vielä luiskat esteettömyyden takaamiseksi. Istutukset ja kalusteasennukset jatkuvat tulevien parin viikon ajan.

Eteläesplanadin pyörätie on jo katumaalauksia myöden valmis, ja sen avaaminen pyöräilijöille odottaa enää liikennevalojärjestelyjen valmistumista. Uusi pyörätie tuo etenkin kävelijöille lisätilaa ja miellyttävämmän liikenneympäristön, kun pyörätie siirtyy kauemmas puistosta entiselle ajokaistalle.

Kokeilua seurataan huolellisesti

Kokeilujen onnistumista arvioidaan seuraamalla muun muassa kävelijöiden, pyöräilijöiden ja autoilijoiden määriä, autoliikenteen reittejä ja sujuvuutta sekä huolto- ja tavaraliikennettä. Lisäksi selvitetään, miten viihtyisinä ja elävinä uudet kävelyalueet koetaan.

Kokeilua arvioidaan myös kaupallisen elinvoiman ja alueen kauppojen ja muiden yritysten liiketoiminnan kehittymisen näkökulmasta.

Kokeilun taustalla on kaupungin tavoite kehittää kävelyolosuhteita keskustassa. Asiaan liittyvät päätökset on tehty kaupungin päätöksentekoprosessien mukaisesti.

Lue lisää ydinkeskustan uusista kävely-, pyöräily- ja oleskelualueista: hel.fi/uudet-kavelyalueet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Reetta Putkonen
Liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
reetta.putkonen@hel.fi
puh. 09 31037079

Kuvat

Pelastuskaluston käyttöön tarkoitetuille nostopaikoille istutetaan maksaruohomattoa.
Pelastuskaluston käyttöön tarkoitetuille nostopaikoille istutetaan maksaruohomattoa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kronbroarna vann tävlingen Årets gatuarbete3.10.2023 13:15:03 EEST | Tiedote

Kronbroarna-alliansens delprojekt i Hagnäs belönades som årets gatuarbete i Helsingfors. Projektet Från Fiskehamnen till Böle mellan Gamla vintervägen och Gäddviksgatan samt gatuarbetena på Mannerheimvägen belönades med hedersomnämnanden. Tävlingen ordnas av Helsingfors stad och dess syfte är att hitta byggarbetsplatser där bland annat de tillfälliga rutterna, kommunikationen och tillgängligheten har skötts på ett exemplariskt sätt med tanke på alla som rör sig på gatan.

Kruunusillat voittoon Vuoden katutyömaa -kilpailussa3.10.2023 13:14:24 EEST | Tiedote

Kruunusillat-allianssin Hakaniemen osaprojekti palkittiin Helsingin vuoden katutyömaana. Kunniamaininnat saivat Kalasatamasta Pasilaan -hanke välillä Vanha Talvitie ja Haukilahdenkatu sekä Mannerheimintien katutyöt. Helsingin kaupungin järjestämässä kilpailussa etsitään työmaata, jossa muun muassa väliaikaiset kulkureitit, viestintä ja esteettömyys on hoidettu kadun käyttäjien näkökulmasta esimerkillisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme