Tampere Filharmonia

Kitaralegenda Steve Vai konsertoi Tampere Filharmonian kanssa Tampereella 15.9.2023

Jaa
Amerikkalainen rock-kitaristi ja säveltäjä Steve Vai saapuu konsertoimaan ensi syksynä Tampereelle. Konsertissa kuullaan Vain suosituimpia hittejä sekä hänen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonian kanssa elokuussa 2022 levyttämäänsä tuotantoa. Konsertin lipunmyynti aukeaa tiistaina 30. toukokuuta klo 9:00.

Steve Vai lukeutuu maailman taitavimpien kitaristien joukkoon. Hän aloitti uransa Frank Zappan bändissä, ja on myöhemmin levyttänyt muun muassa Whitesnaken, David Lee Rothin ja Ozzy Osbournen kanssa.

Vai vieraili Tampereella elokuussa 2022 levyttämässä orkesterisävellyksiään Tampere Filharmonian kanssa. Syyskuun konsertissa Tampere-talossa kuullaan sekä hänen suosituimpia hittejään että Tampere Filharmonian kanssa viime vuonna levytettyä tuotantoa. Tampereen levytysviikosta Vailla on lämpimiä muistoja:

– Muistelen viime elokuun levytyssessiota, enkä voi sanoin kuvailla, kuinka innoissani olen voidessani pian jakaa tämän upean lavan Tampere Filharmonian ja Jukka Iisakkilan kanssa. Esiintyjälle ja säveltäjälle tämä on pala taivasta!

Levytyssessiossa orkesteria johtanut kapellimestari Jukka Iisakkila johtaa myös 15.9. konsertin. Iisakkilan laaja repertuaari ulottuu sinfoniaorkestereista rockareenoille ja klubeille. Kitaristina itsekin tunnettu Iisakkila nauttii hedelmällisestä yhteistyöstä Steve Vain kanssa. 

 – Steven kanssa on aina jännittävää työskennellä, hänen upea ja värikäs musiikkinsa on täynnä intohimoa ja maailmankaikkeuden ihmeitä. Hän on ainutlaatuinen artisti, innovatiivinen säveltäjä ja kitaristina virtuoosi. Konsertti Tampere Filharmonian kanssa tulee olemaan aivan oma maailmansa, joka pitää ehdottomasti kokea.

Tampere Filharmonia eli Tampereen kaupungin orkesteri on 97 muusikon huipputasoinen sinfoniaorkesteri, joka soittaa myös kamarimusiikkia, viihdettä, lastenkonsertteja, oopperaa ja balettia. Orkesterin intendentti Eija Oravuo iloitsee, että yhteistyö Steve Vain kanssa saa jatkoa:

– Levytysviikko Steve Vain kanssa viime elokuussa oli orkesterillemme ainutkertainen kokemus, ja nyt pääsemme jakamaan tämän ilmiömäisen ja sähköistävän kokemuksen konserttina yleisön, Steve Vain ja muusikkojemme kanssa.

Viimeksi Steve Vai on konsertoinut Tampereella 2012 Tullikamarin Pakkahuoneella.

Steve Vai & Tampere Filharmonia

Tampere Filharmonian konsertti Tampere-talon Isossa salissa perjantaina 15.9.2023 klo 19.

Konsertin lipunmyynti alkaa tiistaina 30.5.2023 klo 9:00.

Hinnat: 69 € aikuiset / 69 € eläkeläiset / 50 € opiskelijat, työttömät, varusmiehet ja alle 17-vuotiaat.

Liput Tampere-talon lipunmyynnistä, Kulttuurimyymälä Aplodista ja Lippu.fi-myyntikanavista.

Tapaaminen Steve Vain kanssa G Livelab Tampereella ke 13.9.2023

Konserttiviikolla keskiviikkona 13.9. klo 18 on luvassa ainutlaatuinen kohtaaminen Steve Vain kanssa. G Livelab Tampereen klubilla nähdään syväluotaava keskustelu ja Q&A Steve Vain sekä hänen pitkäaikaisen ystävänsä ja yhteistyökumppaninsa Co de Kloetin kanssa. Keskustelun yhteydessä järjestetään myös niin sanottu blindfold-sessio, jossa Co de Kloet soittaa Steve Vaille sokkona kitarapohjaisia raitoja, joita Vai osaltaan kommentoi.

Tapahtuma on maksuton ja ikärajaton. Lisätietoja tilaisuudesta G Livelab Tampereen verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Co de Kloet, Creative Catalyst ja Steve Vai Manager of Orchestral Endeavors, Zivasound
p. +31 (0)35 888 7915, +31 (0)6 223 79119
info@zivasound.com


Leena Mäki-Suominen, Tampere Filharmonian viestintä
p. +358 50 388 7168
leena.maki-suominen@tampere.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampere Filharmonia
Tampere Filharmonia
Tampere-talo, Yliopistonkatu 55
33100 Tampere

https://www.tamperefilharmonia.fi/

Tampereen kaupunginorkesteri Tampere Filharmonia on 97 muusikon huipputasoinen sinfoniaorkesteri, joka soittaa myös kamarimusiikkia, viihdettä, lastenkonsertteja, oopperaa ja balettia. Orkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana toimii Santtu-Matias Rouvali, elokuusta 2023 alkaen Matthew Halls. Orkesterin koti on Tampere-talossa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere Filharmonia

Tampere Filharmonian konserteissa kävijöistä lähes jokainen suosittelisi – livekonsertti voittaa verkkokonsertin ja lipun hintaa pidetään sopivana29.8.2023 14:30:00 EEST | Tiedote

Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkesterit toteuttivat kevään 2023 aikana valtakunnallisen kävijätutkimuksen, jonka tavoitteena oli selvittää konserteissa kävijöiden tyytyväisyyttä ja toiveita. Tutkimuksen perusteella suomalaisilla orkestereilla on tyytyväistä yleisöä. Tampere Filharmonian tuloksista erottuvat vahva kokemus vakioasiakkuudesta ja korkea sitoutuminen seudun omaan orkesteriin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme