SDP Helsinki

SDP HELSINKI ESITTÄÄ JOHANNA LAISAARTA UUDEKSI APULAISPORMESTARIKSI

Jaa

SDP Helsinki on ylimääräisessä piirikokouksessaan päättänyt esittää varavaltuutettu Johanna Laisaarta Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi.

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi oli ehdolla neljä ehdokasta: Hilkka Ahde, Ville Jalovaara, Johanna Laisaari ja Markku Rantahalvari.

Äänestys toteutettiin suljetuin lippuäänin ja ensimmäisellä kierroksella yksikään ehdokas ei saanut yli 50 % äänistä. Ehdokkaat Johanna Laisaari ja Hilkka Ahde saivat ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä ja jatkoivat äänestyksen toiselle kierrokselle.

Ensimmäisellä kierroksella varavaltuutettu Johanna Laisaari sai 53 ääntä ja toisena oli Hilkka Ahde 40 äänimäärällä. Ehdokkaat Ville Jalovaara ja Markku Rantahalvari saivat ensimmäisellä kierroksella ääniä 12 ja 16 ja täten eivät jatkaneet seuraavalle äänestyskierrokselle.

Toisen kierroksen äänestyksessä Johanna Laisaari sai 71 ääntä ja Hilkka Ahde sai 50 ääntä.

Johanna Laisaari kiitti puheessaan Helsingin sosialidemokraatteja luottamuksesta ja hyvästä yhteishengestä. ”Me jatkamme Nasima Razmyarin aloittamaa hyvää työtä Helsingin kasvatus- ja koulutuspolitiikan johtavana puolueena, ja kehitämme toimialaa niin, että yhdenvertaisuus sekä lasten ja nuorten hyvinvointi lisääntyy.”

SDP Helsingin puheenjohtaja Anita Hellman kiittää kaikkia ehdolla olleita "Apulaispormestarin rooli on merkittävä, vaikka keskustelua nykyisen johtamisjärjestelmän ongelmista ja haasteista onkin hyvä käydä. Kasvatuksen ja koulutuksen kysymykset ovat aina olleet SDP:lle tärkeitä. Kampanjan aikana niin toimialan haasteet kuin positiiviset puolet nousivat esiin, kuten myös ratkaisuehdotukset. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että keskusteluissa nostettiin tärkeäksi henkilöstön hyvinvointi ja alan veto- ja pitovoima. Olen varma, että Johanna Laisaari jatkaa Nasiman tekemää hyvää työtä ja vuorovaikutusta, ja tuo toimeen myös uusia näkemyksiä".

Aikaisemmin tehtävää hoitanut apulaispormestari Nasima Razmyar valittiin kevään eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi. Helsingissä on neljä apulaispormestaria, jotka toimivat toimialalautakuntien puheenjohtajina ja kaupunginhallituksen jäseninä. Vuoden 2021 kuntavaalien luottamuspaikkaneuvotteluissa SDP sai kasvatuksesta ja koulutuksesta vastaavan apulaispormestarin tehtävän. Apulaispormestari on päätoiminen luottamushenkilö ja apulaispormestarin nimeää kaupunginvaltuusto kesäkuun kokouksessaan.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP Helsinki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme