Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Koululaisten piirtämät lajitteluohjeet koristavat monia Rinki-ekopisteitä kesän ajan

Jaa
Alakoululaiset laittoivat Kartonkikilpailussa kartonkipakkausten lajitteluohjeet uusiksi. Kilpailun voittajatyöt koristavat nyt Rinki-ekopisteitä Hyvinkäällä, Riihimäellä, Kirkkonummella, Loviisassa ja Haminassa.
Koululaisten piirtämät lajitteluohjeet koristavat monia Rinki-ekopisteitä kesän ajan.
Koululaisten piirtämät lajitteluohjeet koristavat monia Rinki-ekopisteitä kesän ajan.

Monien Rinki-ekopisteiden kartonkipakkaussäiliöiden kyljessä komeilee kesän ajan lasten piirtämiä kartonkipakkausten lajitteluohjeita. Oppilaiden teokset ovat osa koululaisten Kartonkikilpailua, johon Rinki suunnitteli yhden kilpailutehtävän. Tehtävässä mukaan ilmoittautuneet koululuokat pääsivät ensin harjoittelemaan kartonkipakkausten lajittelua kotona ja sitten laatimaan oppimansa pohjalta kartonkipakkausten lajitteluohjeet.

Kilpailun tarkoituksena on lisätä kartonkipakkausten lajittelua ja olla koululaisille helppo ja hauska tapa opetella kierrätystä.

”Rinki haluaa kannustaa ihmisiä lajittelemaan pakkausjätteensä ja tuomaan ne kierrätykseen. Kartonkikilpailussa opetellaan siihen jo nuorena”, sanoo Ringin viestintäpäällikkö Anna Mäkelä.

”Hyvä mieli tulee, kun lajittelee”

Kilpailun voittajat valittiin sekä 1.–3.-luokkalaisten että 4.–6.-luokkalaisten sarjassa töiden inspiroivuuden ja selkeyden perusteella. Lajitteluohjeissa esiintyy värikkäitä ja ilmeikkäitä pakkauksia, lajitteluun kannustavia lauseita sekä tietenkin oikeaoppisia lajitteluohjeita.

”Meille on tärkeää saada kuluttajat kierrättämään entistä enemmän, koska kierrättämällä kartonkipakkaukset saavat uuden elämän uusina tuotteina. Lapset ovatkin usein parempia kierrättäjiä kuin aikuiset, joten on tärkeää, että myös he saavat kertoa omalla tavallaan lajittelusta”, sanoo Tetra Pakin markkinointipäällikkö Kim Nordström.

Voittajaluokkien tekemät lajitteluohjeet koristavat Rinki-ekopisteiden kartonkipakkausten keräyssäiliöitä heidän koulujensa läheisyydessä. Koululaisten tekemiä lajitteluohjeita löytyy Hyvinkään K-Market Hakalantorin, Riihimäen K-Market Otson, Kirkkonummen Hevoshaansillan, Loviisan Kenttätien sekä Haminan Tallinmäenkadun Rinki-ekopisteiltä.

Kilpailun voittajat

Voittajia ei ole nimetty arvojärjestyksessä.

Luokat 1–3:

  • Hakalantalon koulu, 1A, Hyvinkää
  • Uramon koulu, 3B, Riihimäki
  • Winellska skolan, 2B, Kirkkonummi

Luokat 4–6:

  • Pappilansalmen koulu, 6A, Hamina
  • Pappilansalmen koulu, 6B, Hamina
  • Tessjö skola, 5–6, Loviisa

Voit käydä katsomassa kaikki voittajatyöt Kartonkikilpailun sivuilta.

Mikä Kartonkikilpailu?

Kartonkikilpailu on Tetra Pakin järjestämä kilpailu koululaisille kartonkipakkausten kierrätyksen lisäämiseksi ja kestävän kehityksen edistämiseksi. Kilpailussa oppilaat työskentelevät luokassa kolmen innostavan ja luovan tehtävän parissa, jotka liittyvät opetussuunnitelman kestävän kehityksen ja ympäristön tavoitteisiin. Kaikki Kartonkikilpailun tehtävät suorittaneet oppilaat saivat osallistumisestaan diplomin. Lisäksi luokilla oli mahdollisuus voittaa palkintoja eri tehtäväosioista sekä siitä, jos he suorittivat Kartonkikilpailun kaikki kilpailutehtävät. Kartonkikilpailu oli käynnissä lokakuusta 2022 maaliskuuhun 2023.

Yhteyshenkilöt

Anna Mäkelä
Viestintäpäällikkö
+358 50 386 0828
anna.makela@rinkiin.fi

Kuvat

Koululaisten piirtämät lajitteluohjeet koristavat monia Rinki-ekopisteitä kesän ajan.
Koululaisten piirtämät lajitteluohjeet koristavat monia Rinki-ekopisteitä kesän ajan.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Tynnyrintekijänkatu 1 C
00580 HELSINKI

09 6162 3500, info@rinkiin.fihttps://www.rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Tuottajayhteisöille ja yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Yli 4 800 pakkausten tuottajavastuullista yritystä hoitaa velvoitteensa kuulumalla tuottajayhteisöön. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston, jonne kuluttajat voivat tuoda maksutta käytetyt pakkauksensa kierrätettäviksi. Rinki-ekopisteissä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia ja noin 1000 ekopisteessä kerätään lisäksi muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme