HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätös 26.5.2023

Jaa

HSL:n hallitus kokoontui ylimääräiseen kokoukseen 26. toukokuuta 2023. Käsiteltävänä oli yksi kokousasia, joka jäi pöydälle edellisessä kokouksessa 23.5.2023.

Lausunnon antaminen MAL 2023-suunnitelman MA-osiosta

Hallitus päätti antaa lausunnon MAL-suunnitelman maankäytön ja asumisen teemoista.

HSL esittää, että maankäytön tiivistämistä ohjataan ensisijaisesti joukkoliikennevyöhykkeille ja liikenteen solmukohtiin. Toimenpiteiden vaikuttavuus on suurin siellä, missä väestöä on eniten. Maankäytön suunnittelussa ja rakentamisessa tulisi jatkuvasti seurata MAL-suunnitelman tavoitteiden toteutumista.

HSL pitää tärkeänä selvittää, pystytäänkö uusilla kasvusuunnilla rakentamaan aidosti kestäviin kulkumuotoihin tukeutuvaa kaupunkirakennetta suunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Kestävyystavoitteiden saavuttamiseksi maankäytön tulee olla tiivistä ja sekoittunutta sekä joukkoliikenteellä hyvin saavutettavaa. Pienillä hajautuneilla alueilla kestävistä kulkumuodoista on vaikeaa saada kilpailukykyisiä.

Linkki kokousasiaan

Yhteyshenkilöt

Mika Nykänen
toimitusjohtaja
p. 09 4766 4040

Helsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2022 HSL:n toimintakulut olivat 734 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 815 miljoonaa euroa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 304 miljoonaa nousua, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Suuret kaupunkiseudut peräänkuuluttavat valtiolta riittäviä panostuksia kestävään kasvuun13.9.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Seitsemän suurinta kaupunkiseutua esittävät yhteisessä kannanotossaan vakavan huolensa valtion niukoista resursseista kaupunkiseutujen kasvun tukemiseen. Pääministeri Petteri Orpon hallituksen ohjelma tunnistaa MAL-seutujen keskeisen merkityksen, mutta ei juurikaan varaa rahoitusta seutujen kehittämiseen. Seudut ovat määrätietoisesti kehittäneet kestävää yhdyskuntarakennetta ja peräänkuuluttavat pitkäjänteisyyttä myös valtiolta.

HSL ja Helsingin seudun kunnat kartoittavat liikkumistutkimuksella asukkaiden tekemiä matkoja ja kulkutapoja1.9.2023 09:20:16 EEST | Tiedote

Ensimmäiset kutsukirjeet vuoden 2023 Liikkumistutkimukseen, joka selvittää Helsingin seudun asukkaiden matkoja ja kulkutapoja, on postitettu. Kutsun saa lähes 42 000 satunnaisesti valittua Helsingin seudun asukasta. HSL kehottaa vastaamaan tutkimukseen, sillä sen avulla saadaan tärkeää tietoa liikennettä koskevien päätösten ja suunnitelmien pohjaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme