Pirkanmaan ELY-keskus

Kantatie 66 kiertotielle siltatyömaan vuoksi Ruoveden Jäminkipohjassa

Jaa
Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus uusii Ruoveden Jäminkipohjassa Kantatie 66 alittavan Pärjänojan putkisillan. Siltatöiden ajaksi kantatien liikenne ohjataan kiertotielle kesäkuun ensimmäisellä täydellä viikolla.

Jäminkipohjassa Kantatie 66 alittava, vuonna 1978 rakennettu teräsputkisilta korvataan uudella teräsputkella. Siltapaikka sijaitsee 1,2 kilometriä Penttiläntien (maantie 338) liittymästä pohjoiseen. Kantatie joudutaan sulkemaan liikenteeltä tietyön ajaksi, jotta vanhan rummun poisto ja uuden asentaminen sujuvat kitkatta.

Tietyöstä aiheutuu kantatien liikenteelle haittaa, sillä käytössä on kolmen päivän ajan kiertotie Sahantien kautta. Reitti kulkee Penttilänperäntien (maantie 338) ja Sahantien (maantie14308) kautta. Kiertotien pituus on 2,3 kilometriä. Kantatie 66 on suljettu Jäminkipohjassa liikenteeltä maanantain 5.6. klo 9.00 ja keskiviikon 7.6. klo 9.00 välisenä aikana. Urakoitsijana putkisillalla toimii Sundström Ab Oy.

Kaksivuotinen putkisilta- ja rumpu-urakka päätökseen

Ruoveden Jäminkipohjassa nyt tehtävä teräsputkisillan uusiminen päättää Pirkanmaan kaksivuotisen putkisilta- ja rumpu-urakan, jossa maakunnan eri puolilla oli viime vuonna reilu puolenkymmentä kohdetta, ja tänä vuonna yhteensä yksitoista.

– Siltaurakat pysyivät hyvin aikataulussaan, ja useimmissa kohteissa väylät avautuivat liikenteelle reilusti ennen ilmoitetun sulkuajan päättymistä, toteaa ELY-keskuksen siltainsinööri Jyrki Toivonen

Yhteyshenkilöt

Urakoitsijan edustaja Ulf Sundström, Sundström Ab Oy, p. 0400 139 216
Projektipäällikkö Mikko Asunen, Varsinais-Suomen ELY-keskus, p.0295 024 106
Siltainsinööri Jyrki Toivonen, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 097
Tilaajan valvontakonsultti Ville Holopainen, insinööritoimisto HolVi Oy,
p. 050 3740 620

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme