Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Lukiolaiskolumnisti rauhan jäljillä -kirjoituskilpailu on ratkennut

Jaa
Tapiolan kirjasto, Länsiväylä-lehti ja Kansan Sivistysrahaston Tauno Yliruusin rahasto järjestivät lukuvuonna 2022–2023 kirjoituskilpailun Espoon lukiolaisille. Kilpailussa kannustettiin pohtimaan rauhaa, niin että tekstissä kuuluu nuoren oma ääni ja mielipide.
Kuvituskuva. Kuvalähde Canva.
Kuvituskuva. Kuvalähde Canva.

Kilpailuun osallistui kuusi kirjoittajaa. Osallistujia oli useasta Espoon lukiosta, vaikka anonyymeina arvioitujen tekstien palkittuun kolmikkoon osuikin tällä kertaa kirjoittajia vain yhdestä lukiosta. Parhaiden tekstien valitsemisesta huolehti raati, johon kuuluivat Espoon elinvoimajohtaja Mervi Heinaro, Länsiväylän toimituksen edustaja, toimittaja Anneli Tuominen-Halomo sekä kirjailija ja kirjastopedagogi Julia Wickholm.

Jokainen kirjoittaja pohtii rauhan asiaa omasta näkökulmastaan ja tulokulmat ovat kiinnostavan erilaisia. Parhaat kolumnit ovat syvällisesti pohdittuja, tarjoavat vakuuttavia argumentteja ja käyttävät vahvaa kirjallista ilmaisua.

Kilpailun parhaaksi tekstiksi raati valitsi Otaniemen lukion opiskelijan Maggie Hollon kolumnin Rauhaa ristiaallokossa. Raati perusteli valintansa näin: ”Hyvin kirjoitettu, ajatuksia herättävä ja vaikuttava teksti, joka tarjoaa uuden näkökulman rauhan käsitteeseen ja selviytymiskeinon maailman myrskyissä. Se herättää lukijan pohtimaan omaa suhdettaan rauhaan ja kannustaa toimimaan yhteisen hyvän puolesta.”

Kunniamaininnan saivat Patrik Aalto (Otaniemen lukio) kolumnilla Venäläiset saatava inhoamaan Putinia ja Lauri Manner-Raappana (Otaniemen lukio) kolumnilla Ydinaseet ovat tulleet jäädäkseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marjukka Peltonen
Johtava kirjastopedagogi
Espoon kaupunginkirjasto / Esbo stadsbibliotek / Espoo City Library
p. 050 4672771
marjukka.peltonen@espoo.fi

Otaniemen kirjasto
Käyntiosoite: Tietotie 6, 02150 Espoo
Postiosoite: PL 3619, 02070 ESPOON KAUPUNKI

Kuvat

Kuvituskuva. Kuvalähde Canva.
Kuvituskuva. Kuvalähde Canva.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäasiantuntija

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme