Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Palokuntien suomenmestaruus ratkennut Helsingissä

Jaa
Palokuntien suomenmestaruudesta on tänään kisattu Helsingissä.
Palokuntien SM-kilpailun Jehu-maljan voitti Anjalan VPK.
Palokuntien SM-kilpailun Jehu-maljan voitti Anjalan VPK.

Palokuntien suomenmestaruudesta on lauantaina 27.5. kisattu Helsingissä.

Yleisen sarjan kokonaiskilpailun voiton ja halutun Jehumaljan voitti Anjalan VPK Kouvolasta, toinen oli Savion VPK Keravalta, kolmas Tirilän VPK Lappeenrannasta, neljäs Inkeroisten VPK Kouvolasta ja viides Kotkan VPK.

Taitokilpailun paras joukkue oli Savion VPK. Kalustokilpailun voittaja oli Naantalin VPK. Paras yksikönjohtaja oli Severi Uurasmaa Savion VPK:sta. Joukkuetietokilpailun paras oli Anjalan VPK. Henkilökohtaisen tietokilpailun paras oli Anjalan VPK:n Janne Nieminen.

Veteraanisarjan voitti Jämsänkosken VPK, toinen oli Tirilän VPK ja kolmas oli Selänpään VPK.

Tänä vuonna kilpailuun osallistui 21 yleisen sarjan ja 6 veteraanisarjan joukkuetta vapaaehtoispalokunnista ympäri Suomea. Kilpailun tämänvuotinen teema oli pelastustoimi poikkeusoloissa.

Kaikki tulokset ovat nähtävillä sunnuntain aikana Jehumalja-kisojen nettisivuilta: http://www.palokuntiensmkilpailut.fi/fi/Tulokset/2023.html

Suomen Palopäällystöliiton organisoimien kilpailujen järjestelyvastuu oli Helsingin kaupungin pelastuslaitoksella. Kilpailujen suojelija oli pormestari Juhana Vartiainen.

Palokuntien suomenmestaruudesta ja kilpailun pääpalkinnosta Jehumaljasta on kilpailtu jo vuodesta 1952 lähtien. Kilpailu jakautuu kolmeen osaa; tietokilpailuun, taitokilpailuun ja kalustokilpailuun. Tietokilpailussa mitataan kilpailuryhmän jäsenen tiedollista osaamista. Taitokilpailussa arvioidaan kilpailuryhmän taidollista osaamista. Kalustokilpailussa mitataan ryhmän tiedollista ja taidollista kokonaisosaamista hälytyksenomaisessa tehtävässä. Kilpailuryhmä, jolla on suurin yhteenlaskettu pistemäärä kolmen eri osakilpailun jälkeen, palkitaan kiertopalkinnolla; Jehumaljalla. Vuodesta 2007 kilpailussa on ollut mukana myös veteraanisarja, jonka kilpailu koostuu kalustokilpailusta. Kilpailun tarkoituksena on kohottaa ja edistää palokuntien tietoja ja taitoja todellisten hälytystehtävien varalle kilpailusuorituksiin valmistautumalla. Tavoite on, että kilpailun voittamiseen tarvitaan sekä tietoa että taitoa yhdistettynä ripeään suoritukseen.

Kilpailutapahtumaan ottaa vuosittain osaa noin 35 palokuntaa ja 250 kilpailijaa sekä lähes 200 järjestelytehtävissä toimivaa. Joukon suuruus ja tiivis palokuntahenki on osoitus Palokuntien suomenmestaruus- ja Jehumalja-kilpailuiden arvokkaista perinteistä ja kilpailun nykypäivän haasteista ja vaativuudesta.

Ensi vuonna kilpailu järjestetään yhteistyössä Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa.

Lisätiedot: toiminnanjohtaja Ari Keijonen, Suomen Palopäällystöliitto, puh. 040 588 4112

Kuvat

Palokuntien SM-kilpailun Jehu-maljan voitti Anjalan VPK.
Palokuntien SM-kilpailun Jehu-maljan voitti Anjalan VPK.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Helsingin kaupungin pelastuslaitos tuottaa turvallisuutta ja auttaa hädän hetkellä. Palvelumme ovat onnettomuuksien ehkäisy, pelastustoiminta ja ensihoito sekä väestönsuojelu ja varautuminen. Yhdellätoista pelastusasemallamme ja neljällä meriasemallamme työskentelee noin 800 henkeä, joista noin 600 pelastus- ja ensihoitopalveluissa.Vuonna 2022 pelastuslaitoksella oli 8632 pelastustoimen ja 64000 ensihoidon hälytystehtävää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye