Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Ehdota vuoden 2023 katutyömaata

Jaa
Helsingin kaupunki järjestää jo kolmatta kertaa Vuoden katutyömaa -kilpailun. Kaupunkilaiset voivat ehdottaa suosikkejaan kisaan kyselyn avulla 10.9. asti
Hämeentien katutöitä vuonna 2020. Kuva: Susa Junnola.
Hämeentien katutöitä vuonna 2020. Kuva: Susa Junnola.

Kilpailun tavoitteena on löytää työmaa, jonka työmaajärjestelyt, opastukset ja väliaikaiset kulkureitit ovat kaikille kadunkäyttäjille ensiluokkaisia ja toimivia. Kilpailu tuo esille ja kehittää katutyömaiden hyviä käytäntöjä ja kannustaa parempaan työmaatoimintaan.

Mukana on sekä kiinteistötyömaita että erikokoisia infratyömaita.

Kaupunkilaiset voivat osallistua työmaiden kisailuun ehdottamalla omaa suosikkityömaata, jossa asiat toimivat heidän mielestään erityisen hyvin. Myös infra-alan toimijat voivat ehdottaa omia työmaitaan mukaan kilpailuun.

Ehdotuksia voi esittää osoitteessa: https://new.maptionnaire.com/q/3rc2tf4db2h7. Voit vastata kyselyyn suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Lopullisen valinnan parhaimmasta työmaasta tekee arviointiraati, johon kuuluu Infra ry, Rakli, Invalidiliitto, Näkövammaisten liitto, Helsingin seudun kauppakamari, HSL, HSY ja Helsingin kaupunki. Kilpailun koordinoi Ramboll.

Arviointiraati käy vuoropuhelua työmaiden kanssa kilpailun aikana ja kannustaa hyvien käytäntöjen ylläpitämiseen sekä kehittämiseen antamalla palautetta ja parannusehdotuksia. Näin ollen jo itse kisaan osallistumisesta on hyötyä työmaille.

Kilpailun eteneminen:

  • Kilpailu alkaa ma 29.5. kaupunkilaisten kyselyllä. Kaupunkilaisten ehdotuksien joukosta valitaan työmaita mukaan kilpailuun. Ehdotuksia voi jättää su 10.9. asti.
  • Arviointiraati seuraa kesän aikana kilpailussa mukana olevien työmaiden suoriutumista huomioiden mm. työmaan läheisyydessä liikkumista jalan tai pyörällä, esteettömyyttä, siisteyttä, turvallisuutta, työmaataulua ja yleisvaikutelmaa. Arviointeja tehdään työmaakäynneillä.
  • Kilpailun voittajat (voittaja sekä kaksi kunniamainintaa) julkistetaan lokakuun alussa.
  • Voit seurata kilpailun etenemistä sosiaalisessa mediassa käyttämällä hashtagia #katutyömaa2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Annina Mattsson
Projektinjohtaja
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
annina.mattsson@hel.fi
p. 0400 538 452


Aino Mensonen
Head of Service Design
Ramboll Finland Oy
aino.mensonen@ramboll.fi

Kuvat

Hämeentien katutöitä vuonna 2020. Kuva: Susa Junnola.
Hämeentien katutöitä vuonna 2020. Kuva: Susa Junnola.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme