Bazar Kustannus

Tänään ilmestyvästä Ilona Tuomisen Seurustelusalaliitto-romaanista valmisteilla kotimainen elokuva

Jaa
Ilona Tuomisen uutuusromaani Seurustelusalaliitto aloittaa uuden kotimaisen hyvän mielen kirjasarjan turkulaisen puutaloyhteisön elämästä. Elokuvatuotantoyhtiö Solar Films on hankkinut jo nyt kirjan filmatisointioikeudet ja on tekemässä tästä lämminhenkisestä romaanista elokuvaa.
Seurustelusalaliitto-romaani aloittaa uuden Kortteli-sarjan.
Seurustelusalaliitto-romaani aloittaa uuden Kortteli-sarjan.

Sanni Virtanen on keskisuuren tukkukaupan surkein myyjä ja maailman onnellisin morsian, mutta hetkessä onnesta on jäljellä vain hääpuvun riekaleet ja asuntokriisi. Jälkimmäisen ratkaisee Antero-pappa ehdottamalla muuttoa Sannin lapsuusajan mummolaan, joka sijaitsee vanhassa puutalokorttelissa. Seinänaapurina on tosin vanha ja äkeä Koistisen ukko, mutta jopa hänestä on enemmän seuraa kuin Sannin ystävistä, jotka ghostaavat tämän tylysti. Sanni hakee lopulta lääkettä erotukiryhmästä ja törmää yllättävään kohtalotoveriin, jonka kanssa hän päättää näyttää kaikille jättäjille ja pettäjille, mitä ”oikea” onni on.

Seurustelusalaliitto avaa portin lämminhenkiseen romaanisarjaan ja syreenintuoksuiseen pihaan turkulaisessa Poppeli-puutalokorttelissa, joka toivottaa tervetulleiksi kaikki sinne tiensä löytäneet. Kortteli-sarjan toinen osa Normipäivä ilmestyy kesällä 2024.

Solar Films teki optiosopimuksen jo kirjan käsikirjoitusvaiheessa

Romaanin pohjalta työstetään parhaillaan käsikirjoitusta romanttista komediaa varten. ”Olemme etsineet pitkään raikasta ja omaperäistä tämän tyylilajin kirjaa tai käsikirjoitusta”, kertoo Solar Filmsin tuottaja Rimbo Salomaa. ”Sain Ilonan kirjan luettavaksi jo tekovaiheessa ja pidin siitä kovasti: Seurustelusalaliitto on tästä ajasta kertova raikas, hauska ja yllättävä tarina. ”

”Suomessa on perinteisesti tehty kirjoja, teatteria ja elokuvia enemmän mollissa kun duurissa. Nykyisessä monen kriisin sävyttämässä maailmantilanteessa ihmiset kaipaavat myös kevyempää ja myönteisempää lukemista ja näkemistä”, Salomaa sanoo.

Oma koti vanhassa puutaloyhteisössä antoi inspiraatiota

Turkulainen Ilona Tuominen (s. 1985) työskentelee opettajana Kaarinassa. Kirjallisuus ja kielet ovat kiinnostaneet Tuomista jo lapsuudesta lähtien, ja hän on tehnyt työtä myös asiatekstien suomentajana. Häneltä on julkaistu aiemmin kaksi trilleriä, Ja jollen sinua saa (2021) sekä Huutoon vastaa kaiku vain (2022).

Ilona Tuominen asuu itsekin uuden sarjansa kaltaisessa miljöössä vanhassa puutalokorttelissa Turussa. Vapaa-ajallaan hän harrastaa potkunyrkkeilyä sekä naapureiden kanssa kahvittelua ja neulomista.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Seurustelusalaliitto-romaani aloittaa uuden Kortteli-sarjan.
Seurustelusalaliitto-romaani aloittaa uuden Kortteli-sarjan.
Lataa
Ilona Tuominen (kuva: Netta Vuolle, Vuolle Photography
Ilona Tuominen (kuva: Netta Vuolle, Vuolle Photography
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Bazar Kustannus
Bazar Kustannus
Lönnrotinkatu 18
00120 Helsinki

http://www.bazarkustannus.fi

Bazar ­– Parasta lukemista

Bazar Kustannus on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 70 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme