Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kevyen liikenteen väylän rakentaminen käynnistyy Kalajoen Rautiossa

Jaa

Maantien 774 jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen alkaa Kalajoen Rautiossa.

Urakassa rakennetaan uutta kevyen liikenteen väylää noin 500 metrin matkalle nykyisen ajoradan viereen. Uusi kevyen liikenteen väylä sijoittuu maantien 774 (Rautiontie) pohjoispuolelle välillä Raution seurakuntakoti – Essonkuja.

Samassa urakassa uusitaan alueen tievalaistusta, rakennetaan 4 uutta suojatiesaareketta ja parannetaan linja-autopysäkkejä Rautiontien ja Kannuksentien liittymäalueella.

Hankkeen tavoitteena on parantaa kevyen liikenteen turvallisuutta.

Urakan tilaajina ovat ELY-keskus ja Kalajoen kaupunki.

Työt alkavat kesäkuussa 2023. Urakka valmistuu syksyllä 2023.

Urakoitsijana toimii Nyab Finland Oy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ELY-keskus, Projektipäällikkö Juha Typpö, p. 0295 038 028
Kalajoen kaupunki, Tekninen johtaja Marko Raiman, p. 044 4691 213
Valvoja, Infracon Oy Tuomas Vulli, p. 040 5957440
Nyab Finland Oy, Urakoitsijan työmaapäällikkö Peter Heikkinen, p. 040 593 0872

Kuvat

Hankealueen kartta.
Hankealueen kartta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Lähiruokapäivänä 9.9. Pohjois-Pohjanmaalla kuusi käyntikohdetta4.9.2023 13:34:34 EEST | Tiedote

Mistä suomalainen ruoka tulee? Millaisia tuotteita Pohjois-Pohjanmaalla tuotetaan? Mitä muuta mielenkiintoista maaseudulta löytyy? Muun muassa näihin kysymyksiin voit saada vastauksen valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa lauantaina 9.9.2023! Pohjois-Pohjanmaalla on mukana ainakin kuusi Lähiruokapäivän käyntikohdetta – kohteita voi tulla enemmänkin, sillä järjestäjäksi saa ilmoittautua tapahtumapäivään saakka.

Valtateiden 4 ja 8 kehittämisselvitys välillä Haaransilta - Lapinkangas, Liminka - yleisötilaisuus 29.8.23.8.2023 07:20:19 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) laatii kehittämisselvitystä valtateille 4 ja 8 Haaransillan ja Lapinkankaan välille Limingassa. Suunnitelmaa laaditaan yhteistyössä Limingan kunnan ja Väyläviraston kanssa. Selvityksessä määritetään pitkän aikavälin toimenpiteet valtateille 4 ja 8 Limingan kohdalle. Näillä toimenpiteillä turvataan liikenneverkon toimivuus ja turvallisuus myös tulevaisuudessa. Esitettyjen toimenpiteiden lähtökohtana on vuonna 2023 valmistunut selvitys ”Valtatie 8 uudelleenarviointi välillä Vaasa - Oulu”. Siinä määritettiin koko välille pitkän aikavälin tavoitetila valtatien 8 parantamiseksi, joka vastaa pääväyläasetuksen edellyttämää tasoa. Suunnittelualue alkaa valtatieltä 4 Haaransillan eritasoliittymästä päättyen valtatielle 8 Tikkaperän kohdalle. Suunnittelualueen pituus on noin 11 kilometriä. Suunnitelmassa esitetään mm. eritasoliittymiä Haaransillan, Liminganportin, Sepänkankaan ja Ylivieskantien liittymiin. Kehittämisselvity

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme