Like Kustannus

Sir Elwoodin Hiljaisten Värien historiikki on rehellinen tarina suomirockin kestosuosikista – "Ehkä siellä on asioita, jotka eivät kaikkia miellytä, mutta olisi ollut surullista tehdä siloiteltu teos"

Jaa
Kirjailija Jose Riikosen kirjoittamassa tarinallisessa tietokirjassa maistuu elämä iloineen ja suruineen.

Sir Elwoodin Hiljaiset Värit on ollut mysteeri, ja sellaisena suomirockin kestosuosikki on myös halunnut pysyä. Yhtyeen ura käynnistyi vuonna 1988 ja jatkuu edelleen, mutta vasta nyt he ovat valmiita avaamaan pitkää taivaltaan. Laulaja Juha Lehden johtamasta yhtyeestä on tullut kuulijoilleen rakas, koska sanoitukset muistuttavat melankolian riemuista ja näkevät kaunista rumassa.

– Bändillä tuli 35 vuotta täyteen, joten näin keski-ikän orastuksessa ajattelimme paljastaa nuoruuden salat, Lehti sanoo ja tarkentaa, että kirjaa tehdessä yhtyeelle oli oleellista pyrkiä rehellisyyteen.

– Ehkä siellä on asioita, jotka eivät kaikkia miellytä, mutta olisi ollut jotenkin surullista tehdä ns. siloiteltu historiikki. Bändien elämässäkin on tiettyjä lainalaisuuksia, hyvät ja huonot ajat. Me olemme kahlanneet kaiken läpi ja jaksaneet vielä pysyä yhdessä, vaikka virheitä ja huttuakin on tehty, Lehti sanoo.

Kirjassa yhtye halusi antaa puheenvuoron myös niille ihmisille, jotka eivät enää ole bändissä mukana.

– Heidän kommenttejaan oli välillä raskasta lukea, mutta niitä ei myöskään voinut jättää pois.

Juha Lehti kiittelee kirjailija Jose Riikosta, jolla oli bändin tuotannosta niin selkeä kokonaiskuva. Jäsenten täytyi vain löytää yhteista aikaa tapaamisiin.

– Sen jälkeen Jose teki isoimman duunin ja kirjasi opuksen kokoon.

Sir Elwoodin hiljaiset värit – Backstagepassi on arvosteluvapaa 7.6.2023.

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja arvostelukappaleet: jenni.heiti@like.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Laura Gustafssonin hätkähdyttävä Mikään ei todella katoa on kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaana9.11.2023 10:30:00 EET | Tiedote

Kuudennessa romaanissaan Laura Gustafsson käsittelee yksittäisen ihmisen epätoivoista taistelua muunlajisten eläinten hyväksi ja nostaa merkitykselliseksi ihmisen ja toisen lajin edustajan välisen kiintymyssuhteen. Romaanissa pohditaan muunlajisten eläinten itseisarvoa ja ihmisten oikeutusta käyttää niitä omiin tarpeisiinsa sekä eläinteollisuuden osuutta ympäristön massiiviseen tuhoamiseen.

Liken kevään 2024 kustannusohjelma on nyt julki – ja se on upea!8.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Liken kevään 2024 kustannusohjelma tarjoaa lukijoille jälleen huippulaatua: ajassa kiinni olevia romaaneja, suuria teemoja, innostavaa tietokirjallisuutta, vavahduttavia bändielämäkertoja, piinaavaa pohjoismaista jännitystä sekä tietenkin nauruhermoja kutkuttavia sarjakuvia. Kevään tähdet -kirjakatalogi kokoaa ensimmäistä kertaa yksiin kansiin kaikkien Otava-konsernin seitsemän kustantamobrändin kirjauutuudet. Klikkaa itsesi alla olevasta linkistä kirjallisiin tähtiin!

Swallow the Sun kertoo koko tarinansa mitään peittelemättä – "Kovakin fani saa silmilleen juttuja, joita ei taatusti ole aiemmin lukenut"12.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Tammikuussa 2024 julkaistava kirja Swallow the Sun tarjoaa syvällisen katsauksen yhteen Suomen merkittävimmistä metallibändeistä. Yhtye puhuu nyt ensimmäistä kertaa julkisesti niin bändin sisäisistä ristiriidoista, musiikkibisneksen tylyistä kiemuroista kuin kaiken alleen peittäneestä tuskasta, mutta myös ystävyydestä ja vankasta, läpi seinien vievästä tahdonvoimasta. Surun sanansaattajien suorapuheisen tarinan on kirjoittanut mm. Sentenced-elämäkerrasta tuttu Matti Riekki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme