Oulun yliopisto

Uudet opiskelijat todistuksen perusteella on valittu – onnea ja tervetuloa Oulun yliopistoon

Jaa
Ylioppilastutkintotodistuksen perusteella valittavat uudet opiskelijat Oulun yliopiston suomenkielisiin kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin on valittu. Todistusvalinta valmistui 29.5. ja valitut saavat ilmoituksen siitä Opintopolku-palvelussa. Valitun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 14.7. klo 15.00 mennessä.

Ylioppilastodistuksen tai aiempien opintojen perusteella opiskelupaikan saa noin 70 prosenttia hakijoista. Heidän osuutensa vaihtelee tutkinto-ohjelmasta riippuen. Kandidaattiohjelmien pääasiallinen valintatapa kevään toisessa yhteishaussa on todistusvalinta.

Loput Oulun yliopiston opiskelupaikat täytetään valintakokeiden perusteella, jotka jatkuvat 9.6. saakka. Valintakokeiden tulokset valmistuvat viimeistään 7.7.2023. Varasijoilta hyväksyminen päättyy 1.8.2023.

Hakijoita kevään toisessa yhteishaussa maaliskuussa oli 17 582. Täytettävänä on kaikkiaan 2383 opiskelupaikkaa. Suosituimmat koulutusalat olivat lääketiede, psykologia ja kauppatieteet.

Yliopistoon on mahdollista päästä tutkinto-opiskelijaksi myös avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella eli avoimen väylällä. Myös avoimen väylän kautta tutkinto-ohjelmiin valittavat opiskelijat ovat 29.5. saaneet tiedon saamastaan opiskelupaikasta. Avoimen väylän kautta valittiin 123 opiskelijaa.

Avoimen väylän opintoihin ilmoittautuminen alkaa elokuussa viikolla 32 ja opinnot alkavat elo-syyskuussa. (pl. kauppatiede, joka alkaa jo kesällä). Lue lisää: joy.oulu.fi/fi/avoimen-vayla.

Oulun yliopiston opiskelijavalinnat etenevät suunnitellusti

Opetushallitus tiedotti torstaina 25.5.2023, että osa yhteishaun tämän kevään hakijoista on voinut tulla virheellisesti hyväksytyksi korkeakouluun.

Tilanne johtuu Opetushallituksen Opintopolku-palvelun häiriöstä, joka liittyy ensikertalaisuustietojen siirtymiseen. Osa aloituspaikoista on varattu ensimmäistä korkeakoulututkintoaan suorittaville.

Tämän hetken tiedon mukaan häiriö ei vaikuta kenenkään Oulun yliopistoon valitun tilanteeseen. Oulun yliopisto on käynyt läpi tähän asti tekemänsä valinnat.

Valtakunnallinen tarkastustyö jatkuu vielä.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Anne Talvio, opiskelijavalintapalvelut, 040 755 8511

anne.talvio@oulu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tutkimusta ihmisen ja tekoälyn vuorovaikutuksen parantamiseksi21.9.2023 11:22:15 EEST | Tiedote

Tekoälystä on tulossa yhä enemmän osa päivittäistä elämäämme. Nykyisellään tekoälyjärjestelmät ovat kuitenkin vielä liian kapea-alaisia, sillä usein niiltä puuttuu sosiaalista ja emotionaalista ymmärrystä, ja niiden käsitys todellisuudesta on rajoittunutta. Oulun yliopistossa ihmisen vahvuuksia digitalisoituvassa maailmassa ja erityisesti ihmisen ja tekoälyn vuorovaikutusta tutkitaan monitieteisesti Hybrid Intelligence (HI) -tutkimusohjelmassa. Tutkimusohjelma julkistetaan virallisesti 2. Arktisilla tekoälypäivillä Oulun yliopistossa 31.10.–1.11.2023.

Mari-Leena Talvitie Kerttu Saalasti -seminaarissa: Hallitus kaksinkertaistamassa päästöttömän energiatuotannon määrää Suomessa18.9.2023 14:00:00 EEST | Tiedote

Kerttu Saalasti -seminaarissa 18.9.2023 käsitellään metalli- ja konepajateollisuuden uudistumista digitalisaation ja erityisesti lisäävän valmistuksen avulla. Prosessin nähdään vaikuttavan keskeisesti myös ympäristökysymyksiin. Raahessa pidettävässä seminaarissa ovat esillä mm. Orpon hallituksen linjaukset vihreän siirtymän vauhdittamiseksi teollisuuden kestävän kasvun ja uudistumisen näkökulmasta. Seminaarissa jaetaan myös Kerttu Saalasti -palkinto mikroyrittäjyyttä ja yrittävää kulttuuria edistäneestä saavutuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme