Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank muuttaa sijoitusnäkemystään: Japani ylipainoon, kehittyvät markkinat neutraaliin

Jaa
Danske Bank nostaa japanilaiset osakkeet ylipainoon nykyisestä neutraalista painosta. Samalla pankki laskee kehittyvien markkinoiden osakkeet neutraaliin painoon nykyisestä ylipainosta.

Danske Bank on päivittänyt sijoitusnäkemystään. Pankki jatkaa suositustaan pitää osakkeet ja korkosijoitukset neutraalissa painossa, mutta päivittää suosituksiaan osakesijoitusten maantieteellisistä ja toimialapainotuksista.

”Sijoittajalla on horisontissaan sekä mahdollisuuksia että riskejä. Siksi suosittelemme keskitietä, jossa sijoittaja sijoittaa osakkeisiin ja velkakirjoihin oman sijoitussuunnitelmansa mukaan. Kumpikaan näistä omaisuusluokista ei tällä hetkellä vaikuta toista houkuttelevammalta”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto.

Osakkeissa Danske Bank nostaa japanilaiset osakkeet ylipainoon neutraalista painosta. Kehittyvät markkinat pankki laskee neutraaliin painoon ylipainosta. Japanilaisilla pörssiyrityksillä on perinteisesti vahvat taseet, joista on hyötyä hitaan globaalin talouskasvun aikana. Myös Japanin jenin odotetaan vahvistuvan suhteessa euroon.

”Japanilaisia osakkeita tukee moni asia. Kun Euroopassa ja Yhdysvalloissa on tuskailtu nopeaa inflaatiota, Japanissa sitä on kaivattu. Nyt maan inflaatio vaikuttaa lähteneen käyntiin, ja myös palkat ovat nousussa. Nämä tekijät yhdistettynä Kiinan talouden elpymiseen tukevat japanilaisia osakkeita, joiden hinnoittelu on myös alhainen”, Kivipelto sanoo.

Kehittyvien markkinoiden osakkeet Danske Bank laskee ylipainosta neutraaliin. Taustalla ovat geopoliittiset jännitteet etenkin Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä, jotka heikentävät koko kehittyvien markkinoiden tuottonäkymiä. Tällä hetkellä pankki ei näe geopoliittisiin jännitteisiin nopeaa helpotusta.

Rahoitussektori alipainoon

Osakkeet ovat Danske Bankin sijoitusnäkemyksessä neutraalissa painossa. Maltillisten kasvunäkymien vuoksi Danske Bank suosittelee keskittymään yrityksiin, jotka voivat itse edistää omaa kasvuaan.

Globaalisti pankki nostaa viestintätoimialan ylipainoon. Toimiala sisältää niin tekoälyn kaltaisista teknologisista mullistuksista hyötyviä kasvuyrityksiä kuin vakaata tuottoa tarjoavia teleoperaattoreita.

Samalla pankki laskee globaalisti rahoitustoimialan osakkeet alipainoon. Talouskasvu on hidasta, pankkien rahoituskustannuksissa on nousupainetta, ja lainakysyntä on jyrkässä laskussa. Nämä luovat painetta pankkien korkokatteelle.

“Etenkin Yhdysvalloissa tarkkailemme pienempien pankkien kuntoa. On mahdollista, että näemme vielä epävarmuutta pankkisektorilla. Pankit ovat toimineet korkeampien korkojen ympäristössä vasta vähän aikaa, eikä kaikkia koronnostojen vaikutuksia ole vielä nähty. On kuitenkin hyvä muistaa, että pankkien sääntely ja liiketoimintamallit esimerkiksi Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä eroavat paljon”, Kaisa Kivipelto sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa, ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme