Ruotsin kansallispäiväseminaari Hanasaaressa: naisten vaikutusvalta Kustaa Vaasan valtakaudesta nykypäivään

Jaa

Ruotsin kansallispäivää vietetään 6. kesäkuuta. Hanasaari järjestää kansallispäivän kunniaksi seminaarin, jossa käsitellään naisten vaikutusvaltaa Kustaa Vaasan valtakaudesta nykypäivään. Seminaarin avajaispuheen pitää presidentti Tarja Halonen.

Seminaaripäivän aikana historioitsijat ja muut asiantuntijat kertovat näkemyksiään naisten asemasta läpi aikojen. Seminaariesitelmissä käsitellään muuan muassa naisten roolia vallan kulisseissa Kustaa Vaasan aikana, presidentin puolisojen roolia Suomessa itsenäistymisen alkuvuosina sekä naisten vaikutusvaltaa nykypäivänä.

”Seminaarilla juhlistetaan Ruotsin kansallispäivää ja naisten asemaa historiassa, mutta myös sitä, että Kustaa Vaasan kruunaamisesta Ruotsin kuninkaaksi tulee tänä vuonna 500 vuotta. Olemme saaneet seminaariin lukuisia hienoja puhujia ja toivomme, että saamme paikalle myös runsaasti osallistujia”, Hanasaaren ohjelmakoordinaattori Ina Suominen toteaa.

Puhujina ja panelisteina ovat muun muassa Suomen entinen presidentti Tarja Halonen, Ruotsin Suomen-suurlähettiläs Nicola Clase, Lundin yliopiston historian dosentti Svante Norrhem, Helsingin yliopiston historiantutkija ja apulaisprofessori Anu Lahtinen sekä näyttelijä Minttu Mustakallio. 

Katso koko ohjelma ja ilmoittaudu tästä: www.hanaholmen.fi/event/ruotsin-kansallispaivaseminaari/

Lisätietoja antaa Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme