Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kesän päiväleirit käynnistyvät pian - kolme miljoonaa euroa lasten ja nuorten loma-ajan toimintaan sekä syksyllä alkaviin harrastuksiin

Jaa

Myönnetyillä avustuksilla järjestetään paikallista harrastustoimintaa ympäri Suomen. Harrastuksiin on helppo osallistua, ja ne tukevat lasten ja nuorten hyvinvointia.

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet 3 027 785 euroa lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan avustusta. Avustuksilla lisätään lasten ja nuorten osallistumismahdollisuuksia kohtuuhintaiseen harrastustoimintaan ja tuetaan näin koko perheen hyvää arkea. Lisäksi avustuksella tuetaan koulujen loma-aikoina järjestettävää päiväleiritoimintaa. Toimintaan osallistuu eri puolella Suomea noin 90 000 lasta ja nuorta. Avustusta myönnettiin yhteensä 569 toimijalle.

Kevään aikana myönnetyillä avustuksilla järjestetään säännöllistä harrastustoimintaa, jonka sisältöinä on muun muassa liikuntaa, kädentaitoja ja erilaisia kulttuuriin, musiikkiin ja luontoon liittyviä teemoja. Lisäksi avustuksella toteutetaan loma-ajan toimintaa, joka antaa sisältöä ja virikkeitä lomaviikkoihin. Kaiken kaikkiaan avustuksella järjestetään yli 4 500 kerhoa ja 1 700 päiväleiriä ympäri Suomea. Toiminta on kaikille avointa ja maksutonta tai kohtuuhintaista. Suurin osa toiminnasta toteutetaan kouluilla, nuorisotiloissa tai muissa lasten ja nuorten lähiympäristöissä.

Yksi avustusta saaneista tahoista on Vihdin kunta. He ovat järjestäneet harrastus- ja päiväleiritoimintaa jo pitkään.

”Avustus mahdollistaa meille erilaisten leirien kokeilun. Viime vuonna pilotoitiin KuusSeiska-leiri, joka on nimensä mukaisesti suunnattu 6.−7.–luokkalaisille. Tarkoituksena on helpottaa alakoulusta yläkouluun siirtymisen nivelvaihetta. Leiriltä voi saada kavereita, joita tapaa sitten uudessa yläkoulussa. Leiri toimi hienosti, joten se on myös tämän vuoden ohjelmistossa”, kertoo Vihdin kunnan vs. nuorisopäällikkö Meri-Tuuli Risti.

”Tämän kesän erikoisuutena on nuorisopalveluiden Action-leiri, joka on suunnattu 4.−7.-luokkalaisille. Leiri mahdollistaa nuorille erilaisia lajikokeiluja, näitä ovat esimerkiksi padel, keilaus, kiipeily ja melonta. Avustus mahdollistaa tällaisen erityisohjelman järjestämisen myös niille nuorille, joilla ei välttämättä muuten olisi mahdollisuutta kokeiluihin.”

Säännöllisellä ja pitkäjänteisesti toteutettavalla harrastustoiminnalla saavutetaan monia hyvinvointivaikutuksia. Harrastukset lisäävät mahdollisuuksia yhdessä tekemiseen oman ikäistensä kanssa, tarjoavat turvallisia aikuissuhteita ja opettavat toimimaan erilaisissa ryhmissä. Myös erilaiset taidot ja valmiudet projektien toteuttamiseen lisääntyvät. Harrastukset ovat ohjattua toimintaa, joka ei ole luonteeltaan kilpailullista.

Myönnetyt avustukset alueittain

Linkkien takaa näkee aluehallintovirastojen alueillaan myöntämät lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan avustukset.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avustusta myönnettiin 1 045 073 euroa 142 hakijalle.

Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avustusta myönnettiin 399 100 euroa 100 hakijalle.

Lapin aluehallintovirasto

Avustusta myönnettiin 208 400 euroa 29 hakijalle.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Avustusta myönnettiin 241 180 euroa 82 hakijalle.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Avustusta myönnettiin 676 105 euroa 162 hakijalle.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Avustusta myönnettiin 457 927 euroa 54 hakijalle.

Lisätietoja

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Kaija Blom, p. 0295 016 265, kaija.blom(at)avi.fi
Mari Puhakka, p. 0295 016 560, mari.puhakka(at)avi.fi

Itä-Suomen aluehallintovirasto
Laura Oksanen, p. 0295 016 150, laura.oksanen(a)avi.fi

Lapin aluehallintovirasto
Marja Hanni, p. 0295 017 393, marja.hanni(at)avi.fi
Susanna Lammassaari, p. 0295 017 383, susanna.lammassaari(at)avi.fi

Lounais-Suomen aluehallintovirasto
Arja Randell, p. 0295 018 305, arja.randell(at)avi.fi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto
Päivi Laakkonen, p. 0295 018 825, paivi.laakkonen(at)avi.fi

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto
Jaana Tuuttu, p. 0295 017 565, jaana.tuuttu(at)avi.fi

***

Tiedotetta päivitetty 8.6.2023 klo 15.20: Korjattu Itä-Suomen aluehallintoviraston myöntämä avustussumma ja avustusta saaneiden hakijoiden määrä. Alkuperäisissä luvuissa oli mukana kaksi avustuksen saajaa, joille avustusta oli myönnetty vuonna 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme