Vaasan Sähkö Oy

Stipendejä 10 000 euron edestä nuorille

Jaa
Vaasan Sähkö jakaa jokavuotiseen tapaan koulujen päättymisen kunniaksi stipendejä yhteensä 10 000 euron arvosta energia-alasta innostuneille oppilaille ja opiskelijoille. Stipendiraha jakautuu yhteensä lähes kolmellekymmenelle Vaasan seudun yläkoululle, lukiolle, korkeakoululle ja muulle oppilaitokselle.

- Vaasan Sähkö -stipendien avulla haluamme kannustaa nuoria oppimiseen ja itsensä kehittämiseen sekä lisätä kiinnostusta energia-alaa kohtaan. Energia-alalla on hyvät ja monipuoliset työllistymismahdollisuudet. Stipendit ovat yksi tapa, jolla tuemme alueen lapsia ja nuoria, kertoo strategia- ja yhteiskuntavastuujohtaja Olli Arola.

Kymmenen tuhannen euron potti jaetaan hyvässä yhteistyössä oppilaitosten kanssa.

- Olemme määritelleet tietyt jakoperusteet, mutta varsinaisen valinnan tekevät oppilaitokset itse.

Yksi jakoperuste on hyvät vuorovaikutustaidot ja kyky tehdä yhteistyötä.

- Yhdessä tekeminen on yksi organisaatiomme arvoista ja se näkyy kaikessa tekemisessämme. Se, että osaa tehdä yhteistyötä on äärimmäisen tärkeää työelämässä, jatkaa Arola.

Vaasan Sähkö toivoo tavoittavansa stipendeillään ne oppilaat ja opiskelijat, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta energia-alaan tai suoriutuneet hyvin teknisen alan tai sähköalan opinnoissa. 

Stipendirahan saavat seuraavat oppilaitokset:

Vamia/Tekniikka

VAMK/Tekniikka ja liikenne

Yrkeshögskolan Novia/sektorn för teknik

Yrkesakademin i Österbotten

Vaasan yliopistosäätiö/Smart energy

Åbo Akademi/Energiteknik

Helsingin yo Vaasan oikeustieteellinen

Hanken Svenska handelshögskolan i Vasa

Vaasan lyseon lukio

Vasa gymnasium

Vasa övningsskolas gymnasium

Vasa svenska aftonläroverk

Merenkurkun koulu

Savilahden yhtenäiskoulu/Yläaste

Variskan koulu

Korsholms gymnasium

Mustasaaren keskuskoulu/Pilotti

Korsholms högstadium

Laihian lukio

Laihian yläkoulu

Gymnasiet i Petalax

Högstadiet i Petalax

Vörå samgymnasium

Tegengrenskolan

Borgaregatans skola

Vasa övningsskola

Onkilahden yhtenäiskoulu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 135 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2022 oli noin 330 milj. euroa. Vuonna 2022 Vaasan Sähkö täytti 130 vuotta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Suomen suurin käytössä oleva sähkökattila-lämpövarastoyhdistelmä sijatsee Vaasassa17.11.2023 10:51:09 EET | Tiedote

Vaasan Vaskiluodossa on juuri otettu käyttöön 120 megawatin edestä uutta sähkökattilakapasiteettia ja laajennettu lämpövarasto. Vaasan Voiman laitoksen sähkökattiloiden teho on hankinnan myötä yhteensä 160 megawattia, mikä asettaa Vaasan kaukolämmön sähkökattilat tehollisesti Suomen suurimpien joukkoon. Yhdessä laajennetun lämpövaraston kanssa ratkaisu tuo järjestelmään kaivattua joustoa ja kustannustehokkuutta samalla vähentäen kaukolämmön tuotannon päästöjä.

Energiakriisin vaikutus näkyy edelleen tuloksessa26.10.2023 07:05:00 EEST | Tiedote

Tammi–syyskuussa Vaasan Sähkö -konsernin liikevaihto oli 135,9 miljoonaa euroa (229,2 M€). Liiketulos laski viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta ollen negatiivinen -0,7 miljoonaa euroa (18,7 M€). Liiketulosennuste koko vuodelle 2023 on syyskuun lopun tilanteessa vuotta 2022 korkeampi, mutta vaihteleva markkina ja epävarma globaali tilanne saattavat edelleen vaikuttaa voimakkaasti loppuvuoden kehitykseen. Yhtiön omavaraisuusaste nousi 49,6 prosenttiin (38,6 %).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme