Kokkolan kaupunki

Nuorten puistofestivaali Nollapiste järjestetään lauantaina

Jaa
Päihteetön koulujen päättäjäistapahtuma Nollapiste – puistofestivaali järjestetään lauantaina 3.6.2023 Kokkolan Länsipuistossa ensi kertaa vuoden 2019 jälkeen. Tapahtuman pääjärjestäjä on Kokkolan kaupungin nuorisopalvelut. Kokkolan nuorisovaltuusto ja kulttuuripalvelut tukevat tapahtuman järjestämistä. Tapahtumalle on saatu avustusta Evald ja Hilda Nissin säätiöltä.

Nollapiste on nuorten koulun päättäjäisiä juhlistava puistofestivaali, joka on suunnattu ensisijaisesti yli 13-vuotiaille nuorille, tätä nuorempia ei kuitenkaan käännytetä portilta pois. Tapahtuma alkaa kello 18.00 ja portit avataan klo 17.45. Alueelle on kaksi sisäänkäyntiä, toinen Kolumäen puolella ja toinen Kustaa Aadolfinkadun Torikadun puoleisessa päässä. Puistoalueella on erilaisia toiminnallisia pisteitä, joissa nuoret pääsevät mm. tutustumaan erilaisiin lajeihin ja tapaamaan erilaisia yhdistystoimijoita. Alueelta löytyy myös Finesportsin Gaming Lounge ja juoksubenjirata. Festivaali-alueella on kaksi esiintymislavaa. Tapahtumassa esiintyy laaja kirjo paikallisia nuoria muusikoita, kuten Aadam Lucas ja Smurdhy, Erosion, Tappura ja The Dead Roses. Festivaalin pääesiintyjiä ovat Ares, Kube, Pihlaja ja Mouhous. Esiintyjien välissä nuorisoa viihdyttää Mellakka DJ´s.

Kaikki tapahtumaan tulevat puhallutetaan portilla ja sisäänpääsyä varten tulee puhaltaa nollat alkometriin. Myös laukut ja reput tarkistetaan portilla. Alueelle ei saa tuoda omia ruokia, juomia, juomapulloja tai energiajuomia. Kaikki tupakka- ja nikotiinituotteet ja niiden käyttö on kielletty alueella. Festivaali-alueella on tarjolla nuorille maksutta hattaraa, popcornia sekä vettä. Lisäksi alueella on kahvilateltta, jossa toimivasta euron kioskista nuori voi ostaa edullisesti juomia ja pieniä suolaisia ruokia.

Tapahtuma vaikuttaa alueen liikennejärjestelyihin Länsipuiston kohdalla. Kustaa Aadolfin kadun Länsipuiston puoleiset ajokaistat on suljettu liikenteeltä lauantaina klo 12 alkaen. Ajokaistat avataan liikenteelle tapahtuman päätyttyä. Kiertotie Rautatienkadun suuntaan ajaville kulkee reittiä Torikatu - Vesitorninkatu - Tehtaankatu. Toiseen suuntaan Kustaa Aadolfin katu on normaalisti käytössä. Sähköpotkulautoja ei voi pysäköidä Kustaa Adolfinkadun ja Tehtaankadun varteen, ne tulee pysäköidä Torikadun ja Kolumäen puolelle tai kauemmas alueesta.

Puistoalue aidataan perjantaina 2.6. ja se suljetaan festivaalia varten, yleiseltä käytöltä lauantaina klo 16.15. Festivaalialue väliaikaisine rakennelmineen puretaan heti tapahtuman päätyttyä yöllä ja alue avataan takaisin yleiseen käyttöön.

Tapahtuma aiheuttaa jonkin verran meluhaittaa puiston lähiympäristöön jo ennen tapahtuman varsinaista käynnistymistä. Meluhaitta sijoittuu ajalle klo 14-24.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Fraktman, nuorisotoimenjohtaja, Puh. 040 488 2901

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme