Sakon Studio

Turkulainen Eemeli on pehmeiden arvojen miesräppäri

Jaa

Yksisarvisia ja sydänhymiöitä. Eemeli on Turkulainen räppäri, joka tuottaa itse omat biittinsä ja ajaa yhdenvertaisuutta.

Pehmeiden arvojen miehenä Eemeli ui räppiskenessä vastavirtaan, sillä machoilu loistaa poissaolollaan ja yhdenvertaisuuteen liittyvät asiat ovat artistille erityisen tärkeitä.  

Tämä hipsterimäinen taiteilija onkin aiemmissa projekteissan ollut pidetty myös sukupuolivähemmistöjen edustajien keskuudessa. Ajatusmaailma edustaa modernia mieskuvaa, jossa on ihan ok olla myös tunteva ja herkkä.

Kevät startattiin uudella artistinimellä

Eemeli on aiemmin julkaissut musiikkia nimellä Rasi, joka on hänen sukunimensä. Nyt vuodesta 2023 hommaa jatketaan puhtaalta pöydältä rehdisti omalla etunimellä, mutta mikä johti nimenmuutokseen? 

- Tehtiin tosiaan useampi vuosi hommaa nimellä Rasi, mutta osa kappaleista oli jo aika vanhoja ja kehitystä on tullut ajan saatossa. Vanha artistinimi ja osa vanhasta tuotannosta alkoi tuntua rasitteelta. Nyt tuntui siltä, että on aika uudistua, Eemeli avaa tuntojaan. 

Muutoksia tekemiseen onkin tullut runsaasti, sillä Eemeli signattiin viime vuonna (2022)Turkulaiselle HIT HAPPENS -levy-yhtiölle, joka tukee häntä kehittymistavoitteissa niin tuottajana kuin myös artistina ja auttavat julkaisupuolessa.

Ei toksiselle maskuliinisuudelle

Eemelin kappaleista puuttuu maskuliininen uho ja naisia alistava kielenkäyttö, jotka ovat pitkään leimanneet miehistä räp-skeneä. Yhdenvertaisuustematiikka on ollut viime aikoina varsin paljon pinnalla #meetoon ja #suomirapstoon jälkeen. 

Viimeisimpänä tästä kulmasta on räppiskeneeen tuonut raikkaita tuulia useasta naistekijästä koostuva Aito bämä -kollektiivi.

Rasin mielestä nyt on miesten aika:  

- Miestenkin on aika herätä miettimään näitä asioita. Kirjoittajalla ja biisintekijällä on aina vastuu sanomisistaan ja jokaisen olisi hyvä miettiä miettiä millaista kuvastoa viljelee, Eemeli kuittaa. 

Eemelille yhdenvertaisuus on tärkeä teema sukupuolesta tai etnisestä taustasta riippumatta ja tämä kuuluu kappaleiden lyriikoissa. Ne ovat modernin miehen päänsisäistä dialogia, jossa käsitellään myös haavoittuvuuden teemoja sekä sitä miten maailmasta voisi tulla meille kaikille hieman parempi paikka. 

Ensimmäinen julkaisu uudella nimellä sai hyvän vastaanoton

Ensimmäinen kappale uudella artistinimellä julkaistiin äitienpäiväviikonlopun perjantaina. Kappaleen nimi on: “Äideille voimii” ja se löytyy kaikista suoratoistopalveluista. Kertosäkeistössä vierailee somerolaislähtöinen Manu Lehtimäki, joka on myös säveltänyt kertosäkeistön melodian ja ylsi myös tämän vuoden tangomarkkinoilla semifinaaliin asti.

Kappaleessa päähenkilö pohtii, onko tehnyt äitinsä elämästä tarpeettoman rankkaa ja potee huonoa omaatuntoa aiheuttamastaan huolesta. Kertosäkeistössä lohdutetaan, että kyllä ne pojat vielä oppivat miten maailma toimii. 

Kuuntelulinkki Spotifyyn: https://open.spotify.com/album/6t6xOuDtbnsz3LdGwfLKAJ

Kappaleesta on tullut paljon kiitosta. Vuoden mittaan Eemeliltä on tulossa useamman singlen verran myos uutta musiikkia. Näistä infotaan hänen somekanavissaan: 

https://www.tiktok.com/@eemelinsome 

https://www.instagram.com/eemelinsome/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sako (Samuli Koivulahti)
sako@sakonstudio.fi
0440761669

Linkit

SAKON STUDIO

Sakon Studio auttaa taiteilijoita ja pienyrittäjiä näkyvyyteen ja luoviin sisältöihin liittyvissä haasteissa. Osa toiminnasta on voittoatavoittelematonta. Tiedotustoimintaan on saatu Taiken apurahaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sakon Studio

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme