Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Meluaitojen rakentaminen alkaa Oritlammen kohdalla Ruokolahdella

Jaa
Meluaidoilla vähennetään melulle altistumista ja melusta aiheutuvaa haittaa. Nyt meluaitoja aloitetaan rakentamaan Ruokolahden Oritlammen kohdalle Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen hankkeena. Näin vähennetään valtatie 6:n asutukselle aiheutuvia meluhaittoja. Työn ajaksi valtatie 6:n varrella kulkeva yhdistetty jalankulku- ja pyöräilyväylä suljetaan.
Ruokolahden Oritlammen meluaitatyöt on aloitettu. Kuva työmaavalvoja Harri Keskinen.
Ruokolahden Oritlammen meluaitatyöt on aloitettu. Kuva työmaavalvoja Harri Keskinen.

Meluaitojen rakentaminen aloitetaan Ruokolahden kunnan alueella, valtatien 6:n varrella alkaen Oritlammen kohdalta ja päättyen 300 metriä Puntalan maantien 14833 pohjoispuolelle.

Meluaitoja rakennetaan kolme ja näin vähennetään valtatieliikenteestä asutukselle aiheutuvia meluhaittoja. Ruokolahden kunta on tehnyt vuonna 2020 meluvallirakenteita (5 kpl) ja nyt samalle alueelle rakennetaan 3 lautaverhoiltua meluaitaa. Aidat ovat teräsrunkoisia.

Meluaitojen rakentamisen valmistelevat työt on jo aloitettu ja työ valmistuu syksyllä 2023. Työn ajaksi valtatie 6 varrella kulkeva yhdistetty jalankulku- ja pyöräilyväylä suljetaan. Jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan työmaan ohi Lammintien kautta.

Rakennuttajana toimii Kaakkois-Suomen ELY-keskus.

Urakoitsijana kohteessa toimii Kreate Oy ja urakan valvonnasta vastaa Silta TSV Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Matti Ruoti
Kaakkois-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 029 043


Valvoja, Harri Keskinen
Silta TSV Oy, puh. 0400 660 052


Vastaava työnjohtaja, Pekka Kiljunen
Kreate Oy , puh. 050 413 3733

Kuvat

Ruokolahden Oritlammen meluaitatyöt on aloitettu. Kuva työmaavalvoja Harri Keskinen.
Ruokolahden Oritlammen meluaitatyöt on aloitettu. Kuva työmaavalvoja Harri Keskinen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Työttömiä Kaakkois-Suomessa viisi prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin26.9.2023 08:42:39 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun 2023 lopussa 13448 työtöntä työnhakijaa. Työttömiä oli viisi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettujen määrä kasvoi vuodentakaisesta reilusti. Myös nuorten työttömien ja pitkäaikaistyöttömien määrät kasvoivat. Ulkomaalaisia työttömiä oli vuodentakaiseen verrattuna 10 prosenttia enemmän. Uusia avoimia työpaikkoja oli elokuun aikana avoinna 1879, mikä on 26 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Vaikka työttömyyden kehitys vuodentakaiseen verrattuna on monilta osin heikompi, ovat kokonaistyöttömyysluvut elokuisen mittaushistorian toiseksi matalimmat.

Liikenne Husulan tunnelissa Haminassa ohjataan kiertotielle huoltotöiden vuoksi 3.10.2023 klo 9.00 – 4.10.2023 klo 06.00 väliseksi ajaksi25.9.2023 14:26:04 EEST | Tiedote

Valtatiellä 7/E18 Haminan ohikulkutiellä sijaitseva Husulan tunneli suljetaan kokonaan 3.10.2023 klo 9.00 – 4.10.2023 klo 06.00 tunnelin huoltotöiden ajaksi. Vaikutus on molempiin suuntiin, ja liikenne ohjataan tunnelin varareitille. Tunnelin putki avataan liikenteelle heti huoltojen päätyttyä. Tunnelin sulkemisessa on kelivaraus. Huonon keliennusteen vuoksi tunnelin sulkeminen voidaan peruuttaa hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Työttömiä Kaakkois-Suomessa kaksi prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin22.8.2023 08:10:18 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuun 2023 lopussa 14905 työtöntä työnhakijaa. Työttömiä oli kaksi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettujen määrä kasvoi 38 prosentilla. Myös nuorten työttömien ja pitkäaikaistyöttömien määrät kasvoivat. Ulkomaalaisia työttömiä oli vuodentakaiseen verrattuna 14 prosenttia enemmän. Uusia avoimia työpaikkoja oli heinäkuun aikana avoinna 1464, mikä on 17 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Vaikka työttömyyden kehitys vuodentakaiseen verrattuna on monilta osin heikompi, ovat kokonaistyöttömyysluvut heinäkuisen mittaushistorian toiseksi matalimmat.

Lappeenrannan Mustajoen kalakuolema ei toistunut tänä kesänä – vedenlaatu edelleen rehevää mutta kalojen kannalta siedettävää14.8.2023 10:12:31 EEST | Tiedote

Mustajoen Pohjakkalassa kesäkuussa 2022 havaittu, yläjuoksun vähähappisuuteen ja korkeaan ammoniumtyppeen liittynyt kalakuolema ei ole toistunut. Joen yläosan kahdella latvahaaralla toteutettiin tehostettua vedenlaadun seurantaa keväällä ja kesällä 2023, ja kenttämittauksissa sekä perusteellisemmissa laboratorioanalyyseissä ei havaittu talouskalojenkaan kannalta kriittisiä pitoisuuksia. Edelleen havaittiin muun muassa koholla olevia kokonaistypen ja raudan pitoisuuksia sekä hieman alentunutta liukoista happea. Viimevuotiseen tapaan Mustajoen vedenlaatu on heikointa aivan yläosilla. Korkein mitattu ammoniumtyppipitoisuus jäi kuluneena kesänä alle puoleen edellisen kesän ennätyslukemasta ja ilmeni täysin samalla havaintopaikalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme