SPR VeripalveluSPR Veripalvelu

Verenluovuttajien apu on korvaamatonta myös lomakaudella

Jaa
Verivalmisteita tarvitaan potilaiden hoitoon lomakaudellakin tasaisesti joka viikko. Verta voi käydä luovuttamassa kesälomareissulla esimerkiksi omalla mökkipaikkakunnalla. Täksi kesäksi Veripalvelu täydentää luovuttajatarjoilujen valikoimaa alkoholittomalla Pisara-luovutusoluella.

Verivalmisteet ovat välttämättömiä esimerkiksi onnettomuuksien uhrien, keskoslasten ja synnyttävien äitien sekä syöpä- ja leikkauspotilaiden hoidossa ympäri vuoden. Jokainen luovutus ylläpitää riittävää verivarantoa: tämän päivän verenluovuttajat auttavat potilaita ensi viikolla.

Jos mökkeilet ja liikut kesälomaviikkojen aikana kotipaikkakuntasi ulkopuolella, katso osoitteesta veripalvelu.fi, missä lähin luovutuspaikka sijaitsee ja tule tutustumaan sinulle uuteen toimipisteeseen tai verenluovutustilaisuuteen.

Alkoholiton olut osana kesän luovuttajatarjoilua

Veripalvelu täydentää kesäajan luovuttajatarjoilujen valikoimaa alkoholittomalla Pisara-luovutusoluella, osana Veripalvelun 75-vuotisjuhlavuoden näkyvyyttä.

- Haluamme kokeilla erilaisia tempauksia uusien luovuttajien tavoittamiseksi. Pisara-luovutusoluen tavoitteena on tarjota kesään sopiva alkoholiton juomavaihtoehto luovuttajille ja kannustaa tulemaan luovuttamaan yhdessä vaikkapa kaverin kanssa, kertoo markkinointipäällikkö Anne Lind Veripalvelusta.

Alkoholiton olut toimii hyvänä verenluovutuksen palautusjuomana. Sekä verenluovutusta ennen että sen jälkeen kannattaa huolehtia riittävästä nesteytyksestä. 

Luovutusolut on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan valmistamaa alkoholitonta Kukko-lageria, joka on puettu verenluovuttajille tutuksi Pisara-hahmoksi. Luovutusolut-tölkkejä on tarjolla neljää erilaista designia. Oluita on jaossa kaikissa verenluovutuspisteissä rajoitettu erä, sillä kyseessä on kesäajan erikoistuote.

- Luovutusoluelle voi tulla yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Se on hyvä vaihtoehto perinteisille terassioluille, sillä samalla voi auttaa potilaita ja saada laatuaikaa ystävän kanssa, Anne Lind toteaa.

Veripalvelun toimipisteet

  • Espoo Iso Omena, Suomenlahdentie 1, p. 029 300 1040
  • Helsinki Sanomatalo, Töölönlahdenkatu 2, p. 029 300 1030
  • Helsinki Kivihaka, Kivihaantie 7, p. 029 300 1020
  • Jyväskylä Kolmikulma, Puistokatu 2-4, p. 029 300 1220
  • Kuopio Sektori, Puijonkatu 23, p. 029 300 1170
  • Lahti Trio, Kauppakatu 10, p. 029 300 1240
  • Oulu Isokatu 32 C, p. 029 300 1110
  • Seinäjoki Kauppakatu 26, p. 029 300 1190
  • Tampere Koskikeskus, Hatanpään valtatie 1, p. 029 300 1130
  • Turku Yliopistonkatu 29 B, 3. krs. p. 029 300 1140

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SPR Veripalvelu
SPR Veripalvelu
Härkälenkki 13
01730 VANTAA

029 300 1010https://www.veripalvelu.fi

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu tuottaa sairaaloille potilaiden hoidossa tarvittavia turvallisia ja tehokkaita verivalmisteita sekä laboratoriopalveluja. Huolehdimme veren keräämisestä vapaaehtoisilta verenluovuttajilta potilashoidon tarpeiden mukaisesti. Tarjoamme sairaaloille myös kantasolu- ja elinten siirtoja tukevia palveluita. Veripalvelu on voittoa tavoittelematon organisaatio. Vuosibudjettimme on noin 60 milj. euroa ja palveluksessamme on noin 500 henkilöä.

Oletko kiinnostunut laajemmin Veripalvelusta? Haluaisitko mediavierailun meille? Ole yhteydessä viestintä- ja henkilöstöjohtaja Willy Toiviaiseen (puh: +358 29 300 1830, willy.toiviainen@veripalvelu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SPR Veripalvelu

Veripalvelu kiertää Suomea: vuosittain yli tuhat verenluovutustilaisuutta noin 200 eri paikassa3.8.2023 08:10:00 EEST | Tiedote

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu kiertää jatkuvasti eri paikkakunnilla keräämässä verta auttamishaluisilta verenluovuttajilta. Tänäkin kesänä on järjestetty joka arkipäivä 4−5 tilaisuutta eri puolilla Suomea. Liikkuvalla toiminnalla on tärkeä merkitys verihuollon kannalta, sillä kiertävissä verenluovutustilaisuuksissa kerätään lähes puolet kaikesta Suomessa tarvittavasta verestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme