Stadion-säätiö

OLYMPIASTADION JA TAHTO OVAT KESÄN SYKÄHDYTTÄVIMMÄT LOMAKOHTEET - 12.6. LUVASSA ERIKOISOHJELMAA

Jaa
Tänä vuonna 85 vuotta täyttävä Olympiastadion ja siellä sijaitseva Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO ovat auki koko kesän aamusta iltaan. Olympiastadionilta löytyy mukavaa tekemistä ja sykähdyttäviä elämyksiä koko perheelle. 72 metriä korkeasta Olympiastadionin tornista avautuu hulppeat näkymät Helsingin kesäiseen kaupunkimaisemaan. Kesä käynnistetään 12.6. stadionin syntymäpäivillä, jolloin luvassa on paljon ohjelmaa.

Helsinki-päivänä 12.6. juhlitaan Olympiastadionilla ja TAHDOSSA stadionin 85-vuotispäivää. Juhlapäivää vietetään toiminnallisen ohjelman merkeissä klo 11–21. Olympiastadionilla on mahdollista osallistua mm. opastettuihin kierroksiin, porrasjuoksutreeneihin, skumppajoogaan ja katetussa A-galleriassa tanssitaan Katri Mäkisen ja Matti Puron johdolla klo 17.30–20.30. TAHDOSSA kerrotaan tapahtumapäivänä Olympiastadionin muodonmuutoksesta ja ainutlaatuisesta historiasta upeiden valokuvien avulla. Lapsille TAHDOSSA on tarjolla monenlaisia toiminnallisia ja liikunnallisia pisteitä sekä aarteenetsintää. TAHTO järjestää 12.6. myös kävelyopastuksen Eläintarhanajon -kisareitillä klo 14. Rata sijaitsee Olympiastadionin välittömässä läheisyydessä. 

Kesällä Olympiastadion ja TAHTO ovat avoinna joka päivä. Olympiastadioniin voi tutustua opastetuilla stadionkierroksilla ja kesän uutuutena on muiden kierrosten lomassa Katolta maan alle -kierros. Stadionin torni on avoinna aamusta iltaa. Olympiastadionilla vierailijoita palvelee myös ravintola Bistro Stadion ja sen kesäterassilla voi ihailla ruokailun lomassa Stadionin upeaa ja palkittua arkkitehtuuria.  

TAHDOSSA on tänä kesänä esillä neljä erilaista näyttelyä. Päänäyttelyn lisäksi vaihtuvana näyttelynä jatkuu 27.8. saakka ympäristöaiheinen Menneen talven lumet -näyttely. Esillä on myös 14.6. saakka Eläintarhanajosta kertova Eltsu Grand Prix -näyttely ja juhannuksen jälkeen TAHDOSSA muistellaan kesän 1983 yleisurheilun MM-kisoja, jotka järjestettiin ikonisella Olympiastadionilla tasan 40 vuotta sitten. Yleisurheilun MM83 pop up -näyttely on esillä 26.6.–31.8. TAHDOSSA järjestetään kesällä tuttuun tapaan paljon avoimia yleisöopastuksia näyttelyihin.

Jos tulet muualta Suomesta, on Olympiastadion vain kahden kilometrin päässä Helsingin päärautatieasemalta. Pääset Olympiastadionille ja TAHTOON rautatieasemalta kätevästi ratikoilla numero 2,4, ja 10, tai pyörällä ja kävellen kaunista Töölönlahden rantareittiä pitkin. Olympiastadionin läheisyydestä löytyy parkkitilaa niin Kisahallin kuin Jäähallinkin puolelta.  

Stadionin ja TAHDON 85-vuotisjuhlapäivän ohjelmaan (12.6.) pääset tutustumaan tästä

Lisätietoa Olympiastadionin ja TAHDON palveluista:

www.stadion.fi

www.tahto.com

Lisätietoja:

Marju Paju
Markkinointi- ja viestintäjohtaja
Olympiastadion
Puh. 040 5138452 / marju.paju@stadion.fi

Sanna-Leena Perunka 
Viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija 
Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO 
Puh. 044 794 5181 / sanna-leena.perunka@tahto.com 

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Stadion-säätiö
Stadion-säätiö
Paavo Nurmen tie 1
00250 Helsinki

http://www.stadion.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stadion-säätiö

Output impacts of renewed Olympic Stadium rose to 194 million in 2022 – landmark site particularly applauded for its events30.1.2023 13:02:41 EET | Tiedote

After the major refurbishment in 2016–2020, the renewed Olympic Stadium was re-inaugurated in August 2020. The refurbished, extended and renewed Stadium is an increasingly versatile arena for events as well as an exercise and a meeting place for all. Therefore, its economic significance and employment and tax impacts have exceeded all expectations.

Förra årets produktionseffekter av det förnyade Olympiastadion var 194 miljoner – landmärket får beröm särskilt för evenemangen30.1.2023 13:02:13 EET | Tiedote

Olympiastadion förnyades under åren 2016–2020 och öppnades för allmänheten igen i augusti 2020. Det ombyggda, utvidgade och förnyade Stadion är nu en ännu mångsidigare arena för evenemang samt en motions- och mötesplats för hela folket. Stadions ekonomiska betydelse med sysselsättnings- och skatteverkningarna har ökat klart mer än förväntat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme