Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta eläinsuojelulain mukaisia määräyksiä Kukka- ja eläinpuisto Escurialille

Jaa

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tänä keväänä tehdyllä eläinsuojelutarkastuskäynnillä havainnut puutteita Kukka- ja eläinpuisto Escurialin joidenkin eläinten pitopaikoissa sekä hoidossa.

Havaittuja puutteita ovat olleet esimerkiksi, etteivät eläintarhan kaikki pitopaikat täyttäneet lainsäädännön asettamia vähimmäiskokovaatimuksia ja että osalla linnuista puuttuivat ulkotarhat. 

Toimijalle on annettu neuvoja suullisesti tarkastuskäynnillä sekä kirjallisesti tarkastuskertomuksessa.

Aluehallintovirasto on toimijan kuulemisen jälkeen antanut päätöksen eläinsuojelulain 42 § mukaisista määräyksistä. Päätös ei ole vielä lainvoimainen. Havaittujen puutteiden korjaamista valvotaan tulevilla tarkastuksilla.

Koska valvonta-asia on kesken, aluehallintovirasto ei kommentoi asiaa enempää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme