Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Maanteiden päällystystyöt alkoivat Kaakkois-Suomessa

Jaa
Kuluvana vuonna uudelleen päällystettäviä teitä on Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueella yhteensä noin 70 ajoratakilometriä. Päällystystyöt alkoivat toukokuussa.
Maanteiden päällystystyöt alkoivat Kaakkois-Suomessa. Kuvituskuva: Miikka Himmi, Ramboll Oy
Maanteiden päällystystyöt alkoivat Kaakkois-Suomessa. Kuvituskuva: Miikka Himmi, Ramboll Oy

Kesän päällystyskohteita ollaan parhaillaan toteuttamassa. Tänä kesänä asfaltointitöitä alueella tekee PEAB Industri Oy.

Päällystystöiden tarvetta syntyy liikenteen, tierakenteen ja ilmaston vaikutuksista. Vilkasliikenteisellä tieverkolla nastarenkaiden tuottama urautuminen aiheuttaa säännöllistä uudelleen päällystystarvetta.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueella, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa, päällystetään tänä vuonna yhteensä 70 km maanteitä. Kesän pisimpänä kohteena on mt 368 välillä Hurmanmäki - Näkkimistö (16 km). Muut kohteet on lueteltu alla ja näkyvät liitteenä olevalla kartalta. Päällystystöiden aikataulu täsmentyy töiden toteutuksen edetessä.

Päällystystöiden kustannukset ovat viimevuosina olleet merkittävässä nousussa, johtuen mm. polttoaineiden ja muiden raaka-aineiden hinnoista. Kustannustaso on noussut valtakunnallisesti ja se näkyy etenkin alemman tieverkon päällystysmäärissä.

Tiestölle syntyy korjausvelkaa, kun liikenteen ja ilmaston vaikutuksesta syntyviä huonokuntoisia jaksoja ei voida korjata samaan tahtiin, kun uusia ilmaantuu. Tämän vuoden päällystysohjelman pituus on 70 ajoratakilometriä. Tieverkon kunnon säilyminen nykytilassaan vaatisi vuosittain noin 200 ajoratakilometrin korjaamisen. Korjauksia joudutaan kohdentamaan vilkkaalla tieverkolla ja muulla verkolla äkillisesti vaurioituviin tieosuuksiin. Tuleville vuosille ennustetaan päällysteiden kunnon huononevan nykytilastaan, kun ennakoivia korjauskohteita ei voida toteuttaa.

Päällystyskohteet 2023

 • Vt 6 Taavetti
 • Vt 6 Nyrhilä
 • Vt 6 Mansikkala - Oritlampi
 • Vt 13 Rutola
 • Vt 15 Rantahaka - Seiväsaro
 • Mt 355 Mussalo
 • Kt 62 Virmutjoki - Kurkvuori
 • Mt 160 Kaukopää
 • Mt 170 Poitsila
 • Mt 368 Hurmanmäki - Näkkimistö
 • Mt 369 Suur-Selänpää

Liiku oikein tietyömaalla

 • Hidasta vauhtia - näin turvaat omasi ja muiden turvallisuuden.
 • Varaudu poikkeuksellisiin liikennejärjestelyihin.
 • Ole kärsivällinen, ajoittaista jonoutumista ei voida välttää.
 • Ole valmis pysähtymään.
 • Noudata liikennemerkkejä ja liikenteenohjausta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Matti Hämäläinen
p. 0295 021 285
matti.hamalainen@ely-keskus.fi


Akuutit tiestön kuntoon liittyvät palautteet:
Tienkäyttäjän linja p. 0200 2100


ELY-keskuksen liikenteen asiakaspalvelu
p. 0295 020 600
liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi
Palauteväylä - palautevayla.fi

Kuvat

Maanteiden päällystystyöt alkoivat Kaakkois-Suomessa. Kuvituskuva: Miikka Himmi, Ramboll Oy
Maanteiden päällystystyöt alkoivat Kaakkois-Suomessa. Kuvituskuva: Miikka Himmi, Ramboll Oy
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Työttömiä Kaakkois-Suomessa viisi prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin26.9.2023 08:42:39 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun 2023 lopussa 13448 työtöntä työnhakijaa. Työttömiä oli viisi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettujen määrä kasvoi vuodentakaisesta reilusti. Myös nuorten työttömien ja pitkäaikaistyöttömien määrät kasvoivat. Ulkomaalaisia työttömiä oli vuodentakaiseen verrattuna 10 prosenttia enemmän. Uusia avoimia työpaikkoja oli elokuun aikana avoinna 1879, mikä on 26 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Vaikka työttömyyden kehitys vuodentakaiseen verrattuna on monilta osin heikompi, ovat kokonaistyöttömyysluvut elokuisen mittaushistorian toiseksi matalimmat.

Liikenne Husulan tunnelissa Haminassa ohjataan kiertotielle huoltotöiden vuoksi 3.10.2023 klo 9.00 – 4.10.2023 klo 06.00 väliseksi ajaksi25.9.2023 14:26:04 EEST | Tiedote

Valtatiellä 7/E18 Haminan ohikulkutiellä sijaitseva Husulan tunneli suljetaan kokonaan 3.10.2023 klo 9.00 – 4.10.2023 klo 06.00 tunnelin huoltotöiden ajaksi. Vaikutus on molempiin suuntiin, ja liikenne ohjataan tunnelin varareitille. Tunnelin putki avataan liikenteelle heti huoltojen päätyttyä. Tunnelin sulkemisessa on kelivaraus. Huonon keliennusteen vuoksi tunnelin sulkeminen voidaan peruuttaa hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Työttömiä Kaakkois-Suomessa kaksi prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin22.8.2023 08:10:18 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuun 2023 lopussa 14905 työtöntä työnhakijaa. Työttömiä oli kaksi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettujen määrä kasvoi 38 prosentilla. Myös nuorten työttömien ja pitkäaikaistyöttömien määrät kasvoivat. Ulkomaalaisia työttömiä oli vuodentakaiseen verrattuna 14 prosenttia enemmän. Uusia avoimia työpaikkoja oli heinäkuun aikana avoinna 1464, mikä on 17 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Vaikka työttömyyden kehitys vuodentakaiseen verrattuna on monilta osin heikompi, ovat kokonaistyöttömyysluvut heinäkuisen mittaushistorian toiseksi matalimmat.

Lappeenrannan Mustajoen kalakuolema ei toistunut tänä kesänä – vedenlaatu edelleen rehevää mutta kalojen kannalta siedettävää14.8.2023 10:12:31 EEST | Tiedote

Mustajoen Pohjakkalassa kesäkuussa 2022 havaittu, yläjuoksun vähähappisuuteen ja korkeaan ammoniumtyppeen liittynyt kalakuolema ei ole toistunut. Joen yläosan kahdella latvahaaralla toteutettiin tehostettua vedenlaadun seurantaa keväällä ja kesällä 2023, ja kenttämittauksissa sekä perusteellisemmissa laboratorioanalyyseissä ei havaittu talouskalojenkaan kannalta kriittisiä pitoisuuksia. Edelleen havaittiin muun muassa koholla olevia kokonaistypen ja raudan pitoisuuksia sekä hieman alentunutta liukoista happea. Viimevuotiseen tapaan Mustajoen vedenlaatu on heikointa aivan yläosilla. Korkein mitattu ammoniumtyppipitoisuus jäi kuluneena kesänä alle puoleen edellisen kesän ennätyslukemasta ja ilmeni täysin samalla havaintopaikalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme