Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uudistunut Oodin lastenalue kutsuu kirjojen pariin – avajaisia vietetään sunnuntaina 11. kesäkuuta

Jaa
Keskustakirjasto Oodin kolmannessa kerroksessa sijaitseva suosittu lastenalue on uudistunut kevään aikana. Uusittu lastenalue tarjoaa viihtyisät tilat koko perheen yhteisiin luku- ja pelailuhetkiin sekä puuhaa ja aivopähkinöitä eri-ikäisille lapsille. Lastenalueen avajaisia vietetään kesäkuun 11. päivä.
Lastenalueen uudistuksessa on kuunneltu tarkasti käyttäjien toiveita. Kuva: Daniel Leiviskä
Lastenalueen uudistuksessa on kuunneltu tarkasti käyttäjien toiveita. Kuva: Daniel Leiviskä

Lapsiperheet ovat yksi Oodin suurimmista käyttäjäryhmistä. Vuonna 2018 avatun keskustakirjaston ensimmäisten toimintavuosien myötä on havaittu, millaisia asioita lastenalueelle konkreettisesti tarvitaan. Lastenalueen uudistuksessa on kuunneltu tarkasti käyttäjien toiveita, joissa korostuivat erityisesti rauhoittumiseen ja lukemiseen sopivat paikat sekä lukemista edistävä tekeminen kouluikäisille lapsille.

Keskustakirjasto Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaara iloitsee lastenalueen uudistuksesta:

“Lapset ja perheet ovat suuri ja tärkeä asiakaskunta Oodissa ja meille on sydämen asia, että heille suunnatut tilat toimivat mahdollisimman hyvin. Uskomme, että perheiden toiveiden mukaan uusittu alue houkuttelee löytämään kivaa lukemista ja tekemistä Oodin parhaalla paikalla, taikapuiden katveessa. Toivotamme kaikki lapset lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan heille suunnatuista, entistä paremmin toimivista tiloista ja kaikki perheet viettämään yhteisiä lukuhetkiä!”

Lukulehdot ja pulmatehtävät houkuttelevat kirjallisuuden äärelle

Alueen näkyvimpiä uudistuksia ovat arkkitehti ja muusikko Tuomas Toivosen suunnittelemat lukulehdot, joihin voi rauhoittua lukemaan ja tutkimaan kirjoja. Toivonen on toteuttanut lehtoihin myös äänimaiseman. Lukulehtojen puut ovat Helsingissä kaadettuja hopeapajuja, lehmuksia ja muita kaupunkipuita, joille etsittiin sopivaa jatkokäyttöä. Lastenalueen uudistuksen myötä sellainen löytyi Oodista.

Rauhoittumisen lisäksi lastenalue tarjoaa aivopähkinöitä sekä tekemistä niin pienille kuin kouluikäisille lapsille. Skidit-kollektiivi on ideoinut parvelle ja tapahtumatilaan tehtäväpisteitä, joilla voi ratkoa esimerkiksi sudokuja sekä runo- ja kuvatehtäviä. Lisäksi lastenalueelle on tuotu lisää sohvia ja kasvillisuutta. Tapahtumatilan vuorovaikutteinen satuseinä on saanut vierelleen pehmusteita ja istumapaikkoja, ja se on vapaasti kaikkien asiakkaiden käytössä, kun tilassa ei ole toimintaa. Leikkipuisto Loru järjestää taas syksystä alkaen lastenalueella toimintaa lapsiperheille aamu- ja iltapäivisin.

Avajaisia juhlitaan sunnuntaina 11.6.

Lastenalueen avajaisia vietetään kesäkuun toisena viikonloppuna, jolloin kirjastossa kuullaan lastenmusiikkia ja ihastellaan MooClownin monikielistä klovnishowta. Kirjailija Laura Ertimon ja kuvittaja Satu Kontisen non-stop työpajassa pääsee luomaan lumotun Helsingin karttaa. Oodin pääsisäänkäynnillä voi taiteilla oman tervehdyksen Oodille ja Helsingille. Avajaistapahtuma alkaa klo 12 ja päättyy klo 16.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Informaatikko Tatu Salonen
Helsingin kaupunginkirjasto
Keskustakirjasto Oodi
040 185 3244, tatu.salonen@hel.fi


Markkinointisuunnittelija Annika Rantanen
Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika
Viestintä- ja markkinointipalvelut
040 169 9523, annika.rantanen@hel.fi

Kuvat

Lastenalueen uudistuksessa on kuunneltu tarkasti käyttäjien toiveita. Kuva: Daniel Leiviskä
Lastenalueen uudistuksessa on kuunneltu tarkasti käyttäjien toiveita. Kuva: Daniel Leiviskä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.


* * *

Helsingin keskustakirjasto Oodi on elävä kohtaamispaikka Kansalaistorilla, aivan Helsingin sydämessä. Oodi on yksi Helsingin kaupunginkirjaston 37 toimipisteestä ja osa Helmet-kirjastoverkkoa.

Oodi täydentää Musiikkitalon, Finlandia-talon, Sanomatalon ja Nykytaiteen museo Kiasman muodostamaa kulttuuri- ja mediakeskittymää. Se tarjoaa kaikille avoimen, ei-kaupallisen julkisen kaupunkitilan aivan Eduskuntataloa vastapäätä.

Helsingin keskustakirjasto Oodi
Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki
www.oodihelsinki.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme