Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Malminkentän terminaalin korjaukset käynnistymässä

Jaa
Helsingin kaupungin omistaman, vuonna 1938 valmistuneen Malminkentän terminaalirakennuksen osittainen peruskorjaus on käynnistynyt ikkunakorjauksilla.
Terminaali, kuvaaja Lauri Rotko.
Terminaali, kuvaaja Lauri Rotko.

Tavoitteena on, että sisätyöt valmistuvat ravintolatiloissa syksyn 2023 aikana ja muissa tiloissa keväällä 2024. 

Ravintolatila takaisin käyttöön ensimmäisenä 

Kaupunki tulee tarjoamaan noin satapaikkaista ravintolaa vuokralle, kun ravintolatilan töiden valmistumisen aikataulu varmistuu. Korjauksissa parannetaan muun muassa ravintolan valmistuskeittiön tiloja.

Myös terminaalin muut tilat on tarkoitus laittaa uudelleen vuokralle remontin valmistuessa. Tavoitteena on, että rakennus tarjoaa palveluita alueen asukkaille ja käyttäjille, ja että sen toiminta tukee Malminkentän kehittämistä ja väliaikaiskäyttöä. 

Korjaukset mahdollistavat terminaalin pysymisen käytössä

Osittaisella peruskorjauksella turvataan terminaalirakennuksen säilyminen käyttökunnossa siihen asti, kun rakennuksessa myöhemmin toteutetaan restauroinnin tasoinen perusparannustyö. Tehdyt selvitykset osoittavat korjausten välttämättömyyden.

Tässä korjauksessa uusitaan rakennuksen käyttövesijohdot ja viemärit sekä kunnostetaan ilmanvaihto sekä ajanmukaistetaan sähkötekniikkaa ja parannetaan paloturvallisuutta. Myös ikkunat ja ovet kunnostetaan pääosin. Perustusten ja alapohjan kuivatusta parannetaan ja pelastuksen vaatima nostolava-auton paikka rakennetaan. Rakenteita tiivistetään ja kellaritilat alipaineistetaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektinjohtaja Katri Olli (korjaukset)
09 310 33274,
Katri.Olli@hel.fi
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristö / hankeyksikkö


vuokraneuvottelija Ritva Frejsting (tilojen vuokraus)
09 310 31992
Ritva.Frejsting@hel.fi
kaupunkiympäristön /yritysvuokraus

Kuvat

Terminaali, kuvaaja Lauri Rotko.
Terminaali, kuvaaja Lauri Rotko.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme