Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Havis Amandan aukion korjaus alkaa kesäkuun alkuviikkoina

Jaa
Korjaustyöt alkavat aukion aitaamisella työmaa-alueeksi. Suihkulähdeaukion korjauksen kesto riippuu mahdollisista arkeologisista kaivauksista, ja työt aukiolla voivat jatkua alustavasti elokuulle 2024 asti. Aikataulu tarkentuu syksyllä 2023.
Kuva: Kimmo Brandt
Kuva: Kimmo Brandt

Veistoksen naisfiguuri siirrettiin konservoitavaksi 3.5.2023.

Vesiallas ja perustukset kunnostetaan

Peruskorjauksessa patsaan vesiallas ja perustukset kunnostetaan. Aukion pinnan painumat korjataan ja perinteinen kiveys palautetaan kunnostustyön päätteeksi. Samalla kunnostetaan myös suihkulähteen tekniikka ja siihen liittyvät putkitukset. Kaivutyöt tehdään arkeologin valvonnassa mahdollisten muinaisjäännöslöytöjen vuoksi.

Aukiolle rakennetaan pysyvä nostopaikka lakituksissa ja teoksen huollossa käytettäville nostureille.

Työmaa vaikuttaa liikkumiseen

Aukio aidataan työmaa-alueeksi, mutta aukion pohjoislaitaan jää tilaa jalankululle. Raitiotie ja raitiotiepysäkit normaalisti käytössä aukion laidalla.

Vuoden 2024 vapun juhlinta auki

Vapun 2024 juhlinta ja Havis Amandan lakitus on tällä hetkellä auki, sillä aukion korjaus voi kestää kesälle 2024. Maanrakennusurakka aukiolla kestää alustavasti elokuulle 2024 asti.

Korjauksen kestoon vaikuttaa, joudutaanko työt keskeyttämään arkeologisten kaivausten takia ja millaisia rakenteita maan alta löytyy.

Suihkulähdeaukion peruskorjauksen tekee E.M. Pekkinen Oy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Heikki Kosonen
Kaupunkiympäristön toimiala, projektirakennuttaminen
p. 09 310 42158


vastaava työnjohtaja Jarmo Ahokas
E.M. Pekkinen Oy
p. 040 755 4423
jarmo.ahokas@empekkinen.fi

Kuvat

Kuva: Kimmo Brandt
Kuva: Kimmo Brandt
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme