Diakonissalaitos

Luonto kuuluu kaikille - esteetön luontopolku avautuu Espoon Lakistoon

Jaa
Diakonissalaitos rakentaa yhteistyössä kumppaneidensa kanssa esteettömän luontopolun Espoon luonnonkauniiseen Lakistoon. Kesäkuun 15. päivä avautuva Korennon kierros -reitti on 610 metriä pitkä. Kaikille avoin luontopolku päättyy upeaan kotaan ja nuotiopaikkaan.
Korennon kierros sijaitsee luonnonkauniilla Lakiston alueella.
Korennon kierros sijaitsee luonnonkauniilla Lakiston alueella.

”Etelä-Suomessa ei ole kovinkaan montaa täysin esteetöntä luontopolkua. Monet metsäreitit eivät ole saavutettavia ja vielä harvemmin esteetön luontopolku on yhdistetty esteettömään nuotiopaikkaan, kuten Korennon kierroksella on. Luonto kuuluu kaikille ja näin voimme mahdollistaa sen osaltamme yhä useammalle," kuvailee kehittämispäällikkö Nadja Delcos Diakonissalaitokselta.

Luontopolku täydentää Lakiston alueen esteettömiä virkistyspalveluja, koska alueella on ennestään esteetön frisbeepark ja leikkipuisto. Luontopolku on saanut nimensä alueella viihtyvien sudenkorentojen mukaan - eri lajeja on tunnistettu jopa 22. Alueella on luonnontilassa olevaa metsää, lampia, kallioalueita sekä aluetta halkova kaunis Lakistonjoki, jonka vierellä polku kulkee. Leveä ja tasainen tie johdattaa laavulle, jossa on kaksi tulentekopaikkaa ja runsaasti tilaa eväshetkeen.

Luontopolku on rakennettu yhteistyössä Diakonissalaitoksen, Diakonissalaitoksen konserniin kuuluvan Rinnekotien, Etelä-Suomen aluehallintoviraston, Hyvinvoiva Espoo -ohjelman sekä Espoon Kaupungin ja Liikunnan ja Urheilun Tulosyksikön, Metsä Groupin, Rinnetuki ry:n, Lions Club Espoo Pohjoisen ja Partioaitan kanssa.

“Luonto tuottaa ihmisille onnellisuutta lukemattomin eri tavoin. Se parantaa tutkitusti terveyttä ja hyvinvointia sekä antaa uusia kokemuksia. Yhdenvertaiset luontoliikuntamahdollisuudet ovat jokaisen oikeus. Siksi on hienoa olla mukana edistämässä esteettömiä luontoelämyksiä upealla Lakiston ulkoilualueella”, kertoo Metsä Groupin viestintäjohtaja Katariina Saelan taustoja yhteistyölle.

Tervetuloa avajaisiin

Korennon kierroksen avajaisia vietetään 15.6. klo 12–14. Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleiksi paikan päälle. Ohjelmassa on vapaamuotoista makkaran ja tikkupullan paistoa nuotiolla, musiikkia ja tietysti Korennon kierrokseen tutustumista. Mukana on myös yhteistyökumppaneita kertomassa projektista.

Korennon kierroksen osoite: Rinnekodintie 6, 02980 Espoo. Maksutonta parkkitilaa löytyy runsaasti osoitteesta Rinnekodintie 10, 02980 Espoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Korennon kierros sijaitsee luonnonkauniilla Lakiston alueella.
Korennon kierros sijaitsee luonnonkauniilla Lakiston alueella.
Lataa
Reitti päättyy esteettömään levähdyspaikkaan.
Reitti päättyy esteettömään levähdyspaikkaan.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on 155-vuotias säätiö, joka tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiö tarjoaa yhdessä siihen kuuluvan Rinnekodit-palveluliiketoiminnan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Diakonissalaitos työllistää valtakunnallisesti 3200 henkilöä. Säätiö on yhteiskunnallinen yritys ja kannattava liiketoiminta on väline paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Yhteisöllisestä korona-ajan innovaatiosta keittokirjaksi - Soppa42 sai helsinkiläiskaupunginosan ihmiset kokkaamaan yhdessä25.9.2023 08:30:00 EEST | Kutsu

Kun koronapandemia sulki yhteisölliset kohtaamispaikat, Helsingin Kannelmäen D-asemalla ei tyydytty laittamaan lappua luukulle, vaan kehiteltiin ripeästi uusia yhteisöllisen toiminnan muotoja. Näistä yksi oli Soppa42 - yhteisö kokkaa etänä. Pandemia-ajan sosiaalisen innovaation herkullisimmat palat on nyt koottu Soppa42-keittokirjaksi, joka julkaistaan 3.10.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme