Vihreät - De Gröna

Vihreiden huhtikuussa alkaneet muutosneuvottelut ovat päättyneet

Jaa
Eduskuntavaalitappion johdosta Vihreiden rahoitus väheni merkittävästi. Vihreiden kansanedustajamäärä laski kahdestakymmenestä kolmeentoista, jonka johdosta puolueen rahoitus väheni kolmanneksella eli noin 1,2 miljoonaa euroa vuositasolla. Muutosneuvottelut alkoivat huhtikuussa ja ne päätettiin 23.5. yhteisymmärryksessä ennen määräaikaa.

Muutosneuvotteluiden päättymisen myötä toimeenpantavilla henkilöstösäästöillä tavoitellaan kolmanneksen säästöä puolueen henkilöstökuluista. Puoluetoimistolta lakkautettavista tehtävistä irtisanotaan 7 työntekijää taloudellisin ja tuotannollisin perustein. Säästöpäätöksiin sisältyy myös toimenkuvamuutoksia ja puolueen maksamien piirityöntekijöiden työtuntien leikkaus. Pysyvien muutosten lisäksi kuluvana vuonna edessä ovat kolmen viikon lomautukset, jotka koskevat jäljelle jäävää henkilöstöä. 

– Hyvin vaikeasta tilanteesta huolimatta neuvottelut käytiin asiallisessa hengessä ja hyvässä järjestyksessä. Tehdyillä ratkaisuilla pyritään turvaamaan puolueen ydintoiminnot ja puoluetoimijoiden tukea. Kaikki säästötoimien kohteena olevat työntekijät ansaitsevat kiitoksen arvokkaasta työstään paremman maailman eteen. Tulevaisuudessa puoluetoiminnassa tarvitaan entistä enemmän vapaaehtoisten työtä, kommentoi Vihreiden puoluesihteeri Veli Liikanen.

Yhteyshenkilöt

Veli LiikanenPuoluesihteeriVihreät De Gröna

Puh:041 549 3338

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Virran ja Harjanteen terveiset budjettiriiheen: Hallitus voi vielä valita toisin15.9.2023 16:14:54 EEST | Tiedote

Virta ja Harjanne muistuttavat budjettiriihen kynnyksellä, että nykyisellään hallituksen suunnittelemat leikkaukset sosiaalitukiin osuvat kaikista heikoimmassa asemassa oleviin. Virta ja Harjanne toivovat, että hallitus päättää panostaa koulutukseen ja tutkimukseen, jotta osaajapulaan voitaisiin toden teolla puuttua. Lisäksi he ihmettelevät hallituksen haluttomuutta panostaa luonnonsuojeluun ja vaativat, että turkistarhaus ajettaisiin hallitusti alas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme