Y-Säätiö

Y-Säätiö osti kolme kiinteistöä VVO Hoivakiinteistöt Oy:ltä

Jaa
Y-Säätiö kasvattaa palveluasuntojen kantaansa ostamalla Kojamo Oyj:hin kuuluvalta VVO Hoivakiinteistöiltä 73 asuntoa. Asunnot ovat osa kolmea kiinteistöä Helsingissä, Turussa ja Hämeenlinnassa.

Kiinteistöt sijaitsevat Helsingissä Soittajantie 4:ssä, Turussa Hippoksentie 31 D:ssä ja Hämeenlinnassa Rakuunankatu 3 A:ssa. Y-Säätiön Palvelutaloille myydyt kiinteistöt ovat eritysryhmien käytössä olevia palvelutaloja, joissa on yhteensä 73 asuntoa.

Kaupassa Y-Säätiölle siirtyvien kiinteistöjen asunnot ovat pääosin vuokrattu Validia Oy:lle. Jokaisessa kiinteistössä on lisäksi palvelutiloja, joita Validia Oy hallinnoi.

Asuntojen ostaminen oli käytännöllistä, koska Y-Säätiö omisti jo osan nyt ostettavista kiinteistöistä. Kohteet ja yhteistyökumppanit ovat entuudestaan tuttuja, toteaa kiinteistöjohtaja Juha Niskanen.

Kiinteistöjen omistusoikeus siirtyi Y-Säätiölle 31.5.2023. Validia jatkaa kiinteistöjen palveluntuottajana erityisryhmille myös Y-Säätiön omistuksessa. Kiinteistöjen asukkaiden vuokrasopimukset on hoitanut Validia Oy. Asukkaiden asuminen jatkuu normaalisti omistajan vaihdoksesta huolimatta.

Y-Säätiön tehtävä on asuntojen tarjoaminen ja asunnottomuuden poistaminen Suomesta.
Y-Säätiön toimintaperiaatteena on Asunto ensin -malli, jonka mukaan asunnottomuus poistuu vain järjestämällä kaikille asunnot ja tarpeen mukaista tukea. Kauppa tukee Y-Säätiön ydintoimintaa ja edistää erityisryhmien asumista Suomessa.

Lisätietoja:

Y-Säätiö, kiinteistöjohtaja Juha Niskanen, puh. 020 7020 240

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Y-Säätiö, kiinteistöjohtaja Juha Niskanen, puh. 020 7020 240

Tietoja julkaisijasta

Y-Säätiö
Y-Säätiö
Pitkänsillanranta 3 A
00530 HELSINKI

09 7742 5540, palveluaika arkisin klo 9–15https://ysaatio.fi

Y-Säätiö on Suomen suurin valtakunnallinen yleishyödyllinen vuokranantaja ja voittoa tavoittelematon asunnottomuustyön asiantuntija. Y-Säätiö edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra- asuntoja. M2-Kodit on Y-Säätiö-konsernin omistama, kohtuuhintaiseen ARA-vuokra-asumiseen keskittynyt yhtiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Y-Säätiö

Muutokset asumis- ja toimeentulotukeen nostavat asunnottomuuden riskiä21.9.2023 09:16:31 EEST | Tiedote

Hallitus on suunnittelemassa merkittäviä leikkauksia sosiaalitukiin, jotka auttavat ihmisiä selviytymään asumiskuluistaan. Säästöjä etsitään asumistuen ja toimeentulotuen lisäksi työttömyysturvaa koskevista laeista. Y-Säätiö näkee, että uudistukset lakeihin kohdistuvat ja kasautuvat kohtuuttomasti heikossa yhteiskunnallisessa asemassa oleville ihmisille. Seurauksena asunnottomuuden riski kasvaa koskettamaan aiempaa suurempaa joukkoa suomalaisista: vuokravelat, velkaantuminen ja häädöt yleistyvät, jos arjen ja asumisen kuluista ei selviydytä.

Asunnottomuustoimijat vaativat asunnottomuusohjelmaa – asunnottomuus voidaan poistaa vuoteen 2027 mennessä28.4.2023 09:05:35 EEST | Tiedote

Suomi on ollut 2000-luvulla asunnottomuuden poistamisen mallimaa. Se on ainoa EU-maa, jossa asunnottomuus on vähentynyt. Soteuudistuksen myötä asunnottomuustyön kenttä on murroksessa: asunnottomien palveluiden järjestäminen on siirtynyt kunnilta hyvinvointialueiden vastuulle ja hyvinvointialueet ovat nousseet avainasemaan asunnottomuuden poistamisessa. Asunnottomuuden ennaltaehkäisemiseksi ja asunnottomuustyön turvaamiseksi on panostettava toimijoiden väliseen yhteistyöhön. Asunnottomuustoimijat haluavat hallitusohjelmaan asunnottomuusohjelman varmistamaan, että asunnottomuus pystytään poistamaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme