Aviador Kustannus

Runoantologiassa kapinoidaan yhteiskunnan valtarakenteita vastaan

Jaa
Ainokaisa Huuskon toimittama ja suomentama kokoelma tuo kolumbialaisten nadaistien runouden suomenkielisen yleisön saataville. Nadaismo-suuntaus on kolumbialainen vastine pohjoisamerikkalaiselle beatrunoudelle.
Kansi: Peppi-Lotta Alanen
Kansi: Peppi-Lotta Alanen

Ainokaisa Huuskon toimittama runoantologia Kerrostalo sateessa – kolumbialaisen runouden antologia on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Kerrostalo sateessa – kolumbialaisen runouden antologia esittelee 11 kolumbialaisen runoilijan keskeistä tuotantoa 1950-luvulta aina 1980-luvun alkuun. Yhteistä antologian kaikille runoilijoille on – heidän keskinäisestä erilaisuudestaan huolimatta – nadaismoksi kutsuttu tyyli, joka on kolumbialainen vastine pohjoisamerikkalaiselle beatrunoudelle. Beat-koulukunnan tavoin nadaistit kapinoivat sekä runon liian jäykkää perinnetietoisuutta että yhteiskunnan valtarakenteita vastaan. Tämä ilmenee runojen tuoreudessa ja voimassa ja toisaalta arjen pienten havaintojen nostamisessa keskiöön.

Kolumbiassa vuosia asunut ja sikäläisessä runomaailmassa aktiivisesti vaikuttanut Ainokaisa Huusko (s. 1980) on valikoinut ja suomentanut kattavan valikoiman nadaistien runoja suomalaisten lukijoiden ensi kertaa luettaviksi ja koettaviksi.

Ainokaisa ”Aika” Huusko on runoilija, lavarunoilija ja runouden kääntäjä. Hän valmistui luovan kirjoittamisen maisteriksi Kingstonin yliopistosta (UK) vuonna 2012, josta lähtien hän on esittänyt tai julkaissut runojaan suomeksi, englanniksi ja espanjaksi. Aika osallistui vuosien ajan erilaisten runotapahtumien ja -interventioiden sisällöntuottamiseen sekä Lontoon että Bogotán runoilijapiireissä. Suomeen palattuaan hän on toiminut Helsinki Poetry Connectionin aktiivijäsenenä ja tuottajana sekä HPC:n Lavarunoakatemian maisteriohjelman opettajana.

HUUSKO, AINOKAISA (toim.) : Kerrostalo sateessa – kolumbialaisen runouden antologia
180 sivua
Nidottu, pehmeäkantinen
ISBN 9789523811454
Ilmestymisaika: Kesäkuu 2023

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista pyydämme esittämään Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Peppi-Lotta Alanen
Kansi: Peppi-Lotta Alanen
Lataa
Ainokaisa Huuskon kuva © Ari Haimi
Ainokaisa Huuskon kuva © Ari Haimi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Janika Haatajan esikoisrunokokoelmassa ylevä ja arkinen yhdistyvät5.9.2023 12:52:03 EEST | Tiedote

Janika Haatajan runokokoelma Kukkiva nahka on julkaistu Aviadorin kustantamana. Janika Haataja yhdistää esikoisrunokokoelmassaan Kukkiva nahka uudella tavalla ylevää ja arkista. Kaupan ja teollisuuden tuotebrändit ovat runojen materiaalia yhtä lailla kuin oman identiteetin pohdinnat ja taidekokemukset. Tämä kaikki muodostaa yhdessä jäljittelemättömän kokonaisuuden, joka heijastelee nykyihmisen nopeaa tapaa kokea ympärillään risteilevät viestit ja mielikuvat olemalla samalla kertaa ”auki kuin taivas” ja ”silti lukossa”. Helsingissä asuva Janika Haataja (s. 1989) on opiskellut pakkausmuotoilua ja brändäystä Lahden Muotoiluinstituutissa. HAATAJA, JANIKA : Kukkiva nahka 76 sivua Sidottu, kovakantinen ISBN 9789523811683 Ilmestymisaika: Syyskuu 2023 Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme