Valtiokonttori

Maatalouden ja vesiviljelyn kustannustuki haettavissa Valtiokonttorista nyt

Jaa
Maatalouden ja vesiviljelyn kustannustuen hakeminen käynnistyi Valtiokonttorissa tänään 1.6. klo 9. Hakuaika jatkuu 31.7.2023 klo 16.15 saakka.

Tuki koostuu sähkön kustannustuesta, jota myönnetään ammattimaisille maatalouden harjoittajille ja ammattimaisille vesiviljelijöille, sekä lannoitteiden kustannustuesta, jota myönnetään ammattimaisille maatalouden harjoittajille. Tukia haetaan samalla hakemuksella Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta.

Sähkön kustannustuessa otetaan huomioon puolet vuoden 2022 tuotantokäyttöön ostetusta sähköenergiasta

Sähkön kustannustukea myönnetään maataloudessa ja vesiviljelyssä käytetyn sähkön kustannuksiin.

Sähkön kustannustuen laskennassa otetaan huomioon puolet vuonna 2022 tuotantokäyttöön ostetusta sähköenergian määrästä. Sähköenergian määrä kerrotaan 1.10.2022-31.3.2023 tuensaajakohtaisella sähköenergian arvonlisäverottomalla keskihinnalla. Huomioon kuitenkin otetaan ainoastaan keskihinta, joka on yli 13 senttiä kilowattitunnilta. Yläraja puolestaan on 27 senttiä kilowattitunnilta, jota ylittävää osaa ei korvata.

Sähkön siirtohintaa ja perusmaksua ei korvata.

Lannoitteiden kustannustukea myönnetään teollisesti valmistettuihin lannoitteisiin

Lannoitteiden kustannustukea myönnetään avomaan maatalous- ja puutarhakasvien viljelyyn kasvukaudella 2023 käytettävien lannoitteiden kustannuksiin. Tukea myönnetään teollisesti valmistettuihin, kaupallisilta toimijoilta hankittuihin epäorgaanisiin lannoitteisiin, orgaanisiin kivennäislannoitteisiin ja orgaanisiin lannoitteisiin.

Tuen määrä lasketaan kasvukaudelle 2023 hankittujen lannoitteiden määrän ja niiden yrityskohtaisen arvonlisäverottoman keskihinnan mukaan. Keskihintaa laskettaessa huomioidaan 500 euroa tonnilta ylittävä osa, mutta kuitenkin enintään 300 euroa tonnilta. Hakemuksella ilmoitetaan tiedot kaikista kriteerien mukaisista 1.6.2022-30.4.2023 ostetuista lannoitteista.

Valtiokonttori palvelee tuen hakijoita

Valtiokonttorin verkkosivuilla osoitteessa valtiokonttori.fi/maataloustuki on runsaasti tietoa, usein kysytyt kysymykset ja kattavat ohjeet hakemuksen täyttämiseen tuen hakijoille. Lisäksi hakijoiden käytössä on laskuri, jonka avulla maksettavan tuen määrää voi arvioida.

Hakijoille on saatavilla myös puhelinpalvelu arkisin klo 9–15 numerossa 0295 50 3050. Asiointipalveluun kirjautuneille on käytössä lisäksi chat-palvelu, joka palvelee asiakaspalvelun aukioloaikojen mukaisesti.

Päätökset ja tilastoja julkaistaan Valtiokonttorin verkkosivuilla

Kustannustukihakemukset ja -päätökset julkaistaan Valtiokonttorin verkkosivuilla. Sivulta voit seurata esimerkiksi hakemusten käsittelyvaihetta sekä raportointitietoa hakemuksista ja niiden käsittelystä. Ensimmäiset tilastot hausta julkaistaan pian haun alkamisen jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme