Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto nousi kestävän kehityksen arvioinnissa: maailman kärkeä ilmastotekojen saralla

Jaa

Jyväskylän yliopisto sijoittui nousi juuri julkaistussa yliopistojen yhteiskunnallista vaikuttavuutta, kestävyyttä ja vastuullisuutta mittaavassa kansainvälisessä THE Impact -arvioinnissa välille 301-400. Vuonna 2022 yliopisto sijoittui välille 401-600.

Kaikkiaan arviointiin osallistui 1591 yliopistoa 112 maasta. Suomesta mukana oli 7 yliopistoa.

Yleissijoituksen lisäksi yliopistoille laskettiin sijoitukset eri tavoitteista muodostuvissa 17 kategoriassa. Parhaat tulokset yliopisto saavutti ilmastotekojen (sija 54), maanpäällisen elämän (72.) ja vedenalaisen elämän (82.) kategorioissa.

Times Higher Education julkaisi nyt viidettä kertaa vaikuttavuusarvioinnin (Impact Ranking), joka perustuu yliopistojen arviointiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistämisen ja toteuttamisen näkökulmasta.

Rankingin metodologia perustuu YK:n kestävän kehityksen 17 tavoitteeseen, jotka on purettu erilaisiin yliopiston vaikuttavuutta, kestävyyttä ja vastuullisuutta mittaaviin määrällisiin ja laadullisiin indikaattoreihin. Tiedot arviointia varten kerätään suoraan yliopistoista sekä Elsevierin julkaisutietokannasta.

Lisätietoja:

Asiantuntija Ulla Helimo, puh. 050 340 4181, ulla.t.helimo@jyu.fi

https://www.timeshighereducation.com/impactrankings

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Maahanmuuttaneille eväitä työhön ja opiskeluun maksuttomasta koulutuksesta26.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Koulutuksen tavoitteena on edistää korkeakoulutaustaisten ja -kelpoisten maahanmuuttaneiden tutkinto-opiskelijaksi hakemista tai omalle alalleen työllistymistä Suomessa. Vuoden pituinen maksuton koulutus yhdistää suomen kielen, akateemisten taitojen sekä oman alan sisältöjen opiskelun samaan pakettiin, samalla integroiden opiskelijaa suomalaiseen koulutusmaailmaan ja yhteiskuntaan.

Dissertation 29.9.2023: Environmental change effect on quality of production in boreal lakes (Calderini)25.9.2023 17:00:00 EEST | Tiedote

In his doctoral dissertation, M.Sc. Marco Calderini delved into the influences of phenomena like global warming, eutrophication, and lake browning on phytoplankton production of essential fatty acids. This is of paramount importance since omega-3 polyunsaturated fatty acids such as eicosapentaenoic acid, EPA, and docosahexaenoic acid, DHA, are necessary for the development and reproduction of many organisms, including humans.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme