Vihreät Euroopan parlamentissa

Europarlamentaarikko Alametsä kommentoi parlamentin päätöslauselmaa häirintään puuttumisesta: “Europarlamentti ei voi sulkea silmiään häirinnältä.”

Jaa
Euroopan parlamentti hyväksyi tänään päätöslauselman häirintään puuttumisesta. Euroopan parlamentti äänesti myös vaativansa ulkopuolisen tahon tutkimusta, jotta ongelman laajuus saadaan selville. Europarlamentaarikko Alametsä vaatii rangaistuksia häirintään syyllistyneille.

“Seksuaalinen häirintä ja väkivalta Euroopassa ja parlamentissa on järkyttävää. Olen puhunut aiheesta aiemminkin, ja nyt se on koko parlamentin käsittelyssä. MeTooEP-sivustolla monet uhrit ovat kertoneet häirintäkokemuksistaan Euroopan parlamentissa. Näiden kokemusten lisäksi on lukemattomia tapauksia, joista kukaan ei uskalla puhua. Tälle on tultava loppu”, vaatii Alametsä.

“Häirintää täytyy myös ehkäistä. Vihreä ryhmämme on ainoa, jossa häirinnän vastainen koulutus on pakollinen mepeille. Mutta ensiaskeleena jokainen MEP täytyy velvoittaa edes osallistumaan siihen. Tällä hetkellä lähes kaksi kolmasosaa mepeistä ei osallistu koulutukseen”, lisää Alametsä.


“Lisäksi haluan, että törkeään kohteluun ja häirintään syyllistyneitä meppejä rangaistaan. Meppi pitäisi erottaa määräajaksi valiokunnista, katkaista päiväraha, ja rahoittaa sillä mieluummin psyykkistä apua häirinnän uhreille”, toteaa Alametsä.

“Olen itsekin kohdannut parlamentissa häirintää ja sovinismia. Pahimpia tilanteet ovat aloitteleville työntekijöille tai harjoittelijalle. Ihmiset ovat pääosin asiallisia, mutta en edes voi kuvitella, millaisia arkipäivät ovat täällä heille, joihin mepeillä on suora valta-asema.

Europarlamentti ei voi sallia ja sulkea silmiään häirinnältä. Parlamentin tulee olla hyvä työpaikka kaikille, myös nuorille naisille, jotka erityisesti kokevat häirintää täällä. Kaikki 705 meppiä eivät äänestäneet lisätoimien puolesta, mikä on surullista. Mutta minä ja 467 muuta äänestimme”, päättää Alametsä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät Euroopan parlamentissa
Vihreät Euroopan parlamentissaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät Euroopan parlamentissa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme