Laakson yhteissairaalan allianssi

Muistutuskutsu medialle: tervetuloa tutustumiskäynnille Laakson yhteissairaala -hankkeen työmaille 8.6.

Jaa
Kutsumme median edustajia tutustumaan Laakson yhteissairaala -hankkeeseen ja työmaakäynnille torstaina 8.6.2023 kello 9–11. Paikka: Laakson sairaalan projektitoimisto, Laakson sairaala, rakennus 1, Lääkärinkatu 8 C (5. krs), 00250 Helsinki.
Laakson sairaala-alueen työmaa huhtikuussa 2023. Kuva: Destia.
Laakson sairaala-alueen työmaa huhtikuussa 2023. Kuva: Destia.

Laakson  yhteissairaalan allianssi rakentaa Laakson sairaala-alueella vuoteen 2030 saakka. Kyseessä on yksi Suomen suurimpia sairaalahankkeita. Alueelle nousee uusi, noin viiden keskustakirjasto Oodin kokoinen päärakennus, johon sijoittuu noin 870 sairaansijaa lähinnä HUSin psykiatrisen sairaalahoidon ja Helsingin kaupungin omistaman Helsingin sairaalan käyttöön. Lisäksi allianssi toteuttaa alueelle uudisrakennuksen lasten ja nuorten psykiatrialle ja peruskorjaa kaksi suojeltua 1920-luvun sairaalarakennusta.

Ajoliikenne sairaala-alueelle kulkee tulevaisuudessa maan alta Auroransillan kupeesta lähtevän ajotunnelin kautta. Ajotunnelin lisäksi allianssi toteuttaa Laakson sairaala-alueelle laajat maanalaiset pysäköinti- ja huoltotilat.

Tällä hetkellä allianssi louhii päärakennuksen perustuksia Laakson sairaala-alueen eteläpuolen työmaalla.

Laakson kentän puolella maanalaisen ajotunnelin rakentamistyöt ovat lähtemässä käyntiin. Toukokuun lopussa kalliolouhinta alkaa edetä ajotunnelin työmaalla Laakson kentältä Laakson sairaala-alueen alle. Infrarakentajat tekevät ajotunnelin pohjaa myös Auroran sairaalan pihan suuntaan, ja työmaa laajenee pian Auroran sairaalan pihassa.

Kutsumme median edustajia tutustumaan hankkeeseen ja työmaakäynnille.
Aika: Torstaina 8.6.2023 kello 9–11.

Paikka: Laakson sairaalan projektitoimisto, Laakson sairaala, rakennus 1, Lääkärinkatu 8 C (5. krs), 00250 Helsinki.

Saapumisohjeet: Lähimmät julkisen liikenteen pysäkit sijaitsevat Töölön tullissa. Omalla autolla saapuminen Meilahden puolelta Lääkärinkatua pitkin. Alueella on heikot pysäköintimahdollisuudet (rajattu määrä kiekkopaikkoja).

Työmaakäynti myös Laakson sairaala-alueella osoitteessa Lääkärinkatu 8 sekä Laakson kentällä osoitteessa Auroranportti 2.

Ohjelma

Kello 9–10 aloitamme tilaisuuden Laakson sairaalassa sijaitsevassa projektitoimistossa. Kerromme lyhyesti hankkeesta ja rakennustöiden vaiheesta. Paikalla ovat edustajat päätoteuttaja SRV:ltä sekä tilaajalta, HUSilta ja Helsingin kaupungilta.

Ennen työmaalle siirtymistä käymme läpi lyhyen perehdytyksen, ja vieraat saavat lainaksi  tarvittavat turvavarusteet (kypärä, suojalasit, heijastinliivi, käsineet ja turvakengät). Pukeuduthan pitkiin housuihin.

Kello 10–11 käymme Laakson sairaala-alueen ja Laaksonkentän työmailla. Vierailun lopuksi palaamme vielä projektitoimistoon, minne varusteet palautetaan.

Huomaathan, että vierailu ei ole esteetön. Valitettavasti alle 18-vuotiaat eivät pääse työmaalle turvallisuussyistä.

Ilmoittautumisohjeet

Pyydämme teitä ilmoittamaan sähköpostilla seuraavat tiedot viimeistään 7.6.:
osallistuvan henkilö nimi, organisaatio ja kengänkoko. Ilmoita myös mahdollinen haastattelutoive.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot vierailusta:

Sari Korolainen
viestintäpäällikkö
ext-sari.korolainen@hus.fi
p. 040 841 3600

Heidi Härmä
viestintäasiantuntija
heidi.harma@srv.fi
p. 0404829777

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sari Korolainen
viestintäpäällikkö
ext-sari.korolainen@hus.fi
p. 040 841 3600


Heidi Härmä
viestintäasiantuntija
heidi.harma@srv.fi
p. 0404829777

Kuvat

Laakson sairaala-alueen työmaa huhtikuussa 2023. Kuva: Destia.
Laakson sairaala-alueen työmaa huhtikuussa 2023. Kuva: Destia.
Lataa
Kartta Laakson yhteissairaalan työmaista toukokuussa 2023.
Kartta Laakson yhteissairaalan työmaista toukokuussa 2023.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Laakson yhteissairaalan allianssi
Laakson yhteissairaalan allianssi
c/p Projektitoimisto: Tripla, Tripla Workery East, Pasilan asema-aukio 1, A-ovi, 10. krs, 00520 Helsinki
00520 Helsinki

https://laaksonyhteissairaala.fi/

Laakson sairaala-alue uudistuu

Helsingin kaupunki ja HUS uudistavat Laakson sairaala-alueen 2020-luvulla. Hanke on nimetty Laakson yhteissairaalaksi. Alueelle rakennetaan uusia sairaalarakennuksia sekä maanalaiset pysäköintitilat ja ajotunneli Auroran sairaalan portilta. Vanhoja suojeltuja sairaalarakennuksia peruskorjataan. 

Uudistuvan sairaalan suurimmat käyttäjät tulevat olemaan HUSin ja Helsingin kaupungin psykiatrinen sairaalahoito sekä Helsingin sairaala, joita varten tulee yhteensä yli 900 sairaansijaa. Lisäksi tiloja tulee neurologiselle kuntoutukselle ja eri poliklinikoille sekä opetukselle ja tutkimukselle.

Lue lisää laaksonyhteissairaala.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laakson yhteissairaalan allianssi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme