Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto jakaa 65 360 euroa suomalais-tanskalaisiin yhteistyöprojekteihin

Jaa

Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston hallitus on päättänyt apurahojen jakamisesta loppuvuodelle 2023 ja alkuvuodelle 2024. Suomesta ja Tanskasta yhteensä saapuneista 95 hakemuksesta hallitus päätti jakaa apurahoja 37 hakijalle.

Suurin yksittäinen apuraha, 4 000 euroa, jaettiin Den Jyske Sangskolea edustavalle MidtVest Pigekor -kuorolle liittyen konserttikiertueeseen Suomessa sekä Klassiske Dage i Holstebrolle suomalaisartistien esiintymiseksi Klassiske Dage 2023 -musiikkifestivaalilla Holstebrossa (Holstebro International Music Festival).

Muut apurahat vaihtelivat 500 eurosta ylöspäin, ja yleisin myönnetty apurahasumma oli noin 2 000 euroa.

Katso liitteestä lisätietoa kaikista vuonna 2023 jaetuista apurahoista.

Yhteinen hallitus

Suomalais-tanskalaisella kulttuurirahastolla on nykyään yhteinen hallitus, jossa on yhteensä seitsemän jäsentä Suomesta ja Tanskasta.

Suomea edustavat puheenjohtaja, ministeri Jan-Erik Enestamin lisäksi viestintäjohtaja Mary Gestrin, kulttuuripalvelun päällikkö Veikko Kunnas ja kirjailija Anni Ylävaara, joka on myös tunnettu taiteilijanimellä Rosa Liksom.

Tanskaa edustavat hallituksessa muusikko, kulttuurivaikuttaja ja johtaja Christian Have (varapuheenjohtaja) sekä kirjailija ja runoilija Martin Glaz Serup ja entinen ministeri, Det Kongelige Teaterin hallituksen puheenjohtaja Bertel Haarder.

Rahastosta

Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto on toiminut yli 40 vuotta. Rahasto perustettiin edistämään Suomen ja Tanskan välisiä yhteyksiä ja kulttuurivaihtoa ja se myöntää vuosittain apurahoja yksityishenkilöille, järjestöille ja yhdistyksille erilaisiin yhteiskunnallisiin hankkeisiin ja kulttuuriprojekteihin.

Lue lisää: www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/hanasaari/rahastot/suomalais-tanskalainen-kulttuurirahasto/

Yhteystiedot: Rahaston pääsihteeri Gunvor Kronman: gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi 

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme