Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Vartiainen: Helsinki valmistelee ambulanssien lahjoittamista Ukrainaan

Jaa
Helsingin kaupunki valmistelee ensihoitoyksiköiden lahjoittamista Ukrainaan. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta käsittelee esitystä ensi viikolla, minkä jälkeen kaupunginhallituksen on määrä tehdä päätös lahjoituksesta.

Helsingin kaupunki aikoo lahjoittaa Ukrainan pelastustoimelle Helsingin kaupungin pelastuslaitokselle tarpeettomiksi jääneet neljä ensihoitoyksikköä. Lahjoituksen arvo on noin 48 000 euroa.

"Helsinki on tukenut Ukrainaa monilla tavoin Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta lähtien, ja tätä tukea myös jatkamme. Ukraina ja ukrainalaiset tarvitsevat edelleen kaiken mahdollisen avun ja me Helsingissä olemme sitoutuneet heidän auttamiseensa niin kauan kuin tarvitsee", pormestari Juhana Vartiainen toteaa.

Pelastuslaitos on aiemmin lahjoittanut kaupunginhallituksen päätöksellä viisi ensihoitoyksikköä, jotka on sisäministeriön koordinoimana toimitettu Ukrainan pelastustoimelle. Pelastuksen ja ensihoidon ajoneuvoille sekä pelastustoiminnan ja ensihoidon kalustolle ja varusteille on Ukrainassa edelleen suuri tarve.

Nyt lahjoitettavat ensihoitoyksiköt ovat vuosimallia 2013 ja ne ovat tähän saakka toimineet pelastuslaitoksen ensihoidon varayksikköinä. Pelastuslaitos on kilpailuttanut viidentoista uuden ensihoitoyksikön hankinnan, ja ajoneuvojen toimitukset olivat kesällä 2022. Ensihoitoyksiköiden elinkaari pelastuslaitoksella on noin kolme vuotta ensilähdöstä, minkä jälkeen ne toimivat varayksikköinä 3–5 vuotta.

Pelastuslaitos on huoltanut, kunnostanut ja varustanut kyseiset ensihoitoyksiköt lahjoitettavaksi Ukrainan pelastustoimen käyttöön.

Tämä tiedote uutisoidaan hel.fi-sivustolla pikimmiten myös ruotsiksi, englanniksi, ukrainaksi ja venäjäksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pormestari Juhana Vartiaisen erityisavustaja Teresa Salminen, s-posti: teresa.salminen@hel.fi tai puh. 040 865 6961


Pelastuskomentaja Jani Pitkänen, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, pelastuslaitos, s-posti: jani.pitkanen@hel.fi tai puh. 050 433 6905

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme