Pirkanmaan hyvinvointialue

Henkilökohtaisen avun käyttäjien kannattaa varautua ensi viikon lakkoon

Jaa
JHL on antanut henkilökohtaisten avustajien lakkovaroituksen ajalle 6.-12.6.2023. Lakko koskee niitä henkilökohtaisen avun käyttäjiä, jotka kuuluvat työnantajina Heta-liittoon ja joiden henkilökohtaisen avustajan tehtävät ovat palkkaryhmässä A. Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa neuvontaa ja ohjausta, jos työtaistelu uhkaa henkilökohtaisen avun käyttäjän henkeä tai terveyttä.

Lakko ei koske Heta-liittoon kuulumattomien henkilökohtaisia avustajia. Lakon ulkopuolelle on rajattu myös palkkaryhmä B:ssä työskentelevät avustajat, joiden tehtävien tekemättä jättäminen uhkaisi henkeä ja terveyttä. Myös lakonalaisiin tehtäviin eli palkkaryhmän A tehtäviin saattaa kuulua sellaisia tehtäviä, jotka ovat hengen ja terveyden kannalta oleellisia.

Pirkanmaan hyvinvointialueen henkilökohtaisen avun yksiköstä on lähetetty henkilökohtaisen avun käyttäjille sähköpostilla ohjeita lakkotilanteeseen varautumisesta.

Jos henkilökohtaisen avun käyttäjä tarvitsee työtaisteluun liittyvissä asioissa neuvontaa tai ohjausta, voi ottaa yhteyttä vammaispalvelun sosiaalityöntekijöihin tai henkilökohtaisen avun yksikköön puhelimitse arkisin kello 9–12 ja tiistaisin kello 14–17 numeroon 041 730 2108 tai sähköpostilla osoitteeseen avustaja@pirha.fi. Äkillisissä tilanteissa, joissa henki ja terveys on vaarassa, soitetaan 112. Muissa kiireellisissä, virka-ajan ulkopuolisissa tilanteissa, jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkipäivään, voi olla yhteydessä sosiaali- ja kriisipäivystykseen, puh. 0500 625 990.

Yhteyshenkilöt

Palvelupäällikkö Anu Lehtinen
puh. 044 4729962
anu.m.lehtinen@pirha.fi
Ikäihmisten ja vammaisten palvelut, Pirkanmaan hyvinvointialue

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Ikäihmisten palveluista ja erityisryhmien asumispalveluista vuorossa keskustelukierros – laitoshoidon muutosten taustalla lainsäädännön vaatimukset18.9.2023 14:12:39 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti maanantaina lähettää ikäihmisten palvelujen kehittämisen ohjelmaluonnoksen sekä vammaisten ja mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden asumispalvelujen kehittämisehdotukset laajalle kuulemiskierrokselle yhteistyötoimikuntaan, vaikuttamistoimielimille, valiokunnille ja aluehallituksen jaostoille. Aluehallitus käsittelee kehittämisehdotuksia ja saatuja palautteita lokakuussa 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme