Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Huolet eivät lomaile– MLL:n Lasten ja nuorten puhelin ja chat ovat auki kesälläkin joka päivä 

Jaa
Lapset ja nuoret löytävät kuuntelijan ja tukea Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimesta ja chatista myös kesäkuukausina. Juhannuksesta lähtien puhelin ja chat ovat avoinna joka päivä kello 17–20.

Koulujen loma-aikoina yhteydenotoissa kuuluvat etenkin yksinäisyys, vaikeudet perheenjäsenten kanssasekä koulun tarjoaman rytmin ja suojan puuttuminen. Palveluiden ja ammattilaisten lomaillessa osa nuorista jää kesäisin ilman tukea. Moni haluaa myös kertoa kuulumisiaan. 

Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa lapset ja nuoret voivat jutella, mistä tahansa aiheesta MLL:n kouluttamien vapaaehtoisten päivystäjien kanssa kiireettä ja luottamuksellisesti. Päivystäjien tukena on aina MLL:n ammattilainen. Palvelu on maksuton, eikä puhelu näy puhelinlaskulla.  

Juhannuksesta lähtien puhelinlinja ja chat ovat avoinna joka päivä kello 17–20. Lisäksi nettikirjeen voi kirjoittaa itselleen sopivana aikana. 

Koulujen alkaessa palataan normaaleihin aukioloaikoihin. 

Elokuussa aukeaa myös Nuorten tukilinja, jossa ammattilaiset auttavat ja tukevat apua tarvitsevia nuoria. Nuorten tukilinja on elokuusta alkaen avoinna maanantaista perjantaihin klo 20–24 numerossa 116 111. 

Lasten ja nuorten puhelimen kesäaukioloajat: 

  • 22.6. saakka Lasten ja nuorten puhelin (116 111) on auki arkisin klo 14–20 ja viikonloppuisin klo 17–20. Chat (nuortennetti.fi) on auki joka päivä klo 17–20. 
  • 23.6.–6.8. Lasten ja nuorten puhelin (116 111) ja chat (nuortennetti.fi) ovat avoinna joka päivä klo 17–20. 
  • Nettikirjeen voi kirjoittaa itselleen sopivana aikana osoitteessa nuortennetti.fi/kirjoita. 

Vanhempainpuhelin jää kesätauolle  

MLL:n Vanhempainpuhelin, chat ja nettikirjepalvelu jäävät juhannuksesta kesätauolle. Viimeinen päivystyspäivä on 22.6. Kesän aikana vanhemmuuden kysymyksiin löytyy tukea Vanhempainnetistä osoitteesta mll.fi/vanhemmille. 7.8. lähtien puhelin on jälleen auki joka arkipäivä. 

Vanhempainpuhelin (0800 922 77) on MLL:n ylläpitämä auttava puhelin vanhemmille. Yhteyttä voi ottaa myös chatissa tai nettikirjeellä. Palveluissa voi puhua mistä tahansa vanhemmuuteen liittyvästä asiasta koulutettujen päivystäjien kanssaanonyymisti, luottamuksellisesti ja maksutta. 

Lisätietoja 

Auttavien puhelin- ja digitaalisten palveluiden asiantuntija Anna Weckström, anna.weckstrom@mll.fi, 050 4646 452 

MLL:n Lasten ja nuorten puhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä. Yhteyttä voi ottaa nimettömästi mistä tahansa mieltä painavasta asiasta, ja puhelu on soittajalle maksuton. MLL:n kouluttamat vapaaehtoiset päivystäjät käyvät noin 17 000 puhelin-, chat- tai nettikirjekeskustelua vuodessa. Käyttäjäkyselyn mukaan yli 80 % nuorista suosittelisi palvelua samassa tilanteessa olevalle ystävälleen.Tarvittaessa lapsi tai nuori autetaan ammatillisen avun piiriin. www.nuortennetti.fi 

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Toinen linja 17
00530 Helsinki

075 32451http://www.mll.fi

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL:n tavoitteena on lapsiystävällinen Suomi. MLL tarjoaa eri elämäntilanteissa vertaistukea, monipuolista toimintaa sekä osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia. Suomen suurimpaan lastensuojelujärjestöön kuuluu 73 000 jäsentä, 536 paikallisyhdistystä, 10 piirijärjestöä ja keskusjärjestö. www.mll.fi    

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mannerheimin Lastensuojeluliitto

MLL nostaa kiusaamisen vastaisen työn yhdeksi kärkiteemoistaan22.9.2023 13:46:24 EEST | Tiedote

Tällä hetkellä käydään vilkasta yhteiskunnallista keskustelua lasten ja nuorten välisestä kiusaamisesta ja siihen puuttumisesta. Sama aihe on noussut esille myös vuoden 2023 kouluterveyskyselyn tuloksissa, jossa ilmeni, että vähintään viikoittain tapahtuvaa kiusaamista oli kokenut viime vuosia suurempi osuus kaikilla kouluasteilla. MLL:ssä tehdään laajaa kiusaamista ehkäisevää ja sen vastaista työtä. Nyt toimintaa on päätetty vahvistaa entisestään.

Lasten ja nuorten hätään täytyy vastata välittömästi - Uusi Nuorten tukilinja tarjoaa kriisiapua4.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Omaan mielenterveyteen liittyvät huolet ovat olleet viime vuosien yleisimpiä puheenaiheita MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa. Viime vuonna myös väkivallasta puhuttiin palvelun eri kanavissa edellistä vuotta useammin. Vastatakseen lasten ja nuorten hätään, MLL avasi uuden lasten ja nuorten kriisikanavan, Nuorten tukilinjan, joka päivystää joka arki-ilta klo 20-24 Lasten ja nuorten puhelimen numerossa 116 111.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme