Atena

Autismidiagnoosiin pohjaava romaani kysyy, mitä tekisit, jos voisit korjata menneisyytesi.

Jaa
Bestseller-kirjailija Holly Smale sai autismidiagnoosin 39-vuotiaana. Hänen hyvän mielen lukuromaaninsa erilaisuudelle äänen, joka painuu mieleen ja herättää lämpöä.

Holly Smale: Uusi alku, Cassandra

Ilmestyy: 15.6.

Cassandra Dankworth elää rutiinien täyttämää elämää. Vaikka viimeiset neljä kuukautta hän on seurustellut mukavan Willin kanssa, eivät ihmissuhteet ole koskaan olleet hänelle helppoja.

Eräänä varsin tavallisena päivänä kaikki menee pieleen: Will jättää hänet aamulla ja lounaaseen mennessä hänet on irtisanottu hänen PR-työstään. Lähikahvilastakin loppuvat banaanimuffinit. Kun kauhupäivä toistuu päivä toisensa jälkeen samanlaisena, Cassandra käsittää joutuneensa jonkinlaiseen aikasilmukkaan.

Cassandra saa elämänsä tilaisuuden muuttaa menneisyyttään ja kohentaa katastrofaalista elämäänsä. Mutta vaikka hän voisi aloittaa arkensa toisin joka aamu, hän ei välttämättä tiedä, mitä tehdä ja voiko kaikkea edes muuttaa.

Riemukas romaani tarkastelee kutkuttavasti mahdollisuutta hallita aikaa ja elämää sekä korjata väärinkäsityksiä. Se pohtii, miten hyvin tunnemme toisemme ja mistä ihmissuhdehankaluudet syntyvät. Samalla se on tärkeä puheenvuoro autismin kirjolla elämisestä, itsensä ulkopuoliseksi tuntemisesta sekä tarinasta, jota me kaikki kudomme itsestämme.

Holly Smale (s. 1981) on brittiläinen bestseller-kirjailija, ja hänet tunnetaan palkitun Geek Girl -nuortenkirjasarjan tekijänä. Hän kirjoittaa kirjansa kiitoksissa: ”Tämä kirja ei kuvasta autismia, enkä minä, sen enempää kuin Cassandrakaan, edusta autistisia ihmisiä. Me olemme vain yksittäisiä ääniä miljoonien upeiden neuroepätyypillisten ihmisten kuorossa: meillä kaikilla on omat kokemuksemme, omat tapamme nähdä maailma ja omat tapamme elää. En voi puhua kenenkään muun kuin itseni puolesta enkä halua yrittääkään. Joten – joko nautit tästä kirjasta tai et, löysit itsesi tästä tarinasta tai et – ­kehotan sinua hakeutumaan muiden autististen äänten pariin. Me olemme kauniita, me olemme ainutlaatuisia ja meitä on paljon.”

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet, lisätiedot: hanna-leena.soisalo@atena.fi

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atena
Atena
PL 436 (Asemakatu 6)
40101 Jyväskylä

010 4214 200https://atena.fi

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Ainutlaatuinen tietoteos jatkosodassa kaatuneiden sotilaiden etsinnästä29.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Slava Skokov & Mikko Porvali: Kentälle jääneet – Kannaksella 1944 kadonneet sotilaat ja heidän etsintänsä Ilmestyy 23.10. Kun Kannaksen suurhyökkäys alkoi kesäkuussa 1944, suomalainen pääpuolustusasema murtui nopeasti. Alkoi perääntymisvaihe, jonka rajuissa taisteluissa katosi tuhansia suomalaissotilaita. Suuri osa heistä jäi kaatuneina kentälle. Etenevä puna-armeija hautasi vainajista osan, yleensä lähimpiin pommikuoppiin tai taisteluasemiin. Monia jäi myös kaatumispaikalleen niille sijoilleen. Slava Skokovin vapaaehtoinen arkeologiaryhmä Karjalan Valli on etsinyt Kannaksen sotavainajia 1990-luvulta alkaen. Ryhmä on palauttanut kotimaan sankarihautoihin 135 suomalaista kaatunutta. Yli puolet heistä on tunnistettu DNA-tutkimuksin, osa odottaa yhä tunnistamista. Kentälle jääneet liikkuu kahdella aikatasolla. Sotahistorioitsija ja menestyskirjailija Mikko Porvali kertoo taisteluista, joissa Karjalan Vallin löytämät sankarivainajat kaatuivat. Kuvaus sodan ratkaisuhetkistä saa historian he

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme