Jyväskylän yliopisto

FORTHEM-verkoston rehtorineuvosto kokoustaa Jyväskylän yliopistossa 5.-6.6.2023

Jaa

Jyväskylän yliopisto isännöi historian ensimmäistä FORTHEM Presidency –rehtorineuvoston kokousta Jyväskylä 5.-6.6.2023.

Yhdeksästä eurooppalaisesta yliopistosta muodostuva FORTHEM-verkosto mahdollistaa tiiviin kansainvälisen yhteistyön. FORTHEM-verkostossa ovat Jyväskylän lisäksi mukana Espanja, Italia, Romania, Puola, Latvia, Saksa, Ranska ja Norja. Jyväskylän yliopisto on ollut FORTHEM-verkoston aktiivisena jäsenenä mukana alusta asti, vuodesta 2019. Verkostossa toimiminen on nostanut runsaasti kansainvälisen yhteistyötoiminnan määrää ja laatua. Verkoston myötä luodaan jatkuvasti uusia hankkeita, opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuusmäärät ovat kasvussa, ja opiskelijoille ja henkilöstölle voidaan tarjota uusia ja innovatiivisia tapoja kansainvälisten valmiuksien vahvistamiseen. Esimerkiksi FORTHEM-lyhytliikkuvuusjaksoille on kolmessa vuodessa osallistunut jo yli 800 opiskelijaa. 

Historian ensimmäinen FORTHEM Presidency -rehtorineuvoston tapaaminen 

Jyväskylässä järjestettävä tilaisuus on ensimmäinen kerta, kun FORTHEM-allianssin rehtorineuvosto kokoontuu. Jyväskylän yliopiston kampukselle saapuu noin 30 vierasta partneriyliopistoistamme mukaan lukien partneriyliopistojen rehtorit, vararehtorit, FORTHEM-koordinaattorit ja Student Councilin puheenjohtaja. Kaksipäiväisessä tapahtumassa järjestetään rehtorineuvoston kokouksen lisäksi työpajoja strategia- ja riskienhallintateemoilla, tutustumista Jyväskylän yliopiston toimintakonsepteihin, kaupunginjohtaja Timo Koiviston isännöimä illallinen kaupungintalolla sekä lounasristeily M/S Suomen Suvi -aluksella. 

Rehtorineuvosto FORTHEM Presidency perustettiin vuoden 2023 alussa, kun verkoston hallintorakennetta uudistettiin. Jyväskylän yliopiston rehtori on FORTHEM Presidency -ryhmän ensimmäinen puheenjohtaja. Rehtorineuvosto tarjoaa korkean tason verkostoitumismahdollisuuden yliopistolle. Presidency-ryhmä keskustelee allianssin kehittämiseen liittyvistä strategisista kysymyksistä, varmistaa että allianssin strategiset linjaukset ovat yhteneväisiä kunkin yliopiston omien linjausten kanssa, ja että allianssiyhteistyöhön ohjataan riittävät resurssit. 

Lisätietoja: 
Projektipäällikkö Sanna Väisänen, puh. 050 395 6023, sanna.m.vaisanen@jyu.fi

Kuvat

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kansainvälinen mikroelektroniikan ja fotoniikan yhteistutkinto-ohjelma tarjoaa opiskelijoille varman työpaikan27.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Ensimmäiset Erasmus Mundus RADMEP (Radiation and its Effects on MicroElectronisc and Photonics Technologies) -ohjelman opiskelijat valmistuivat filosofian maistereiksi Jyväskylän yliopiston fysiikan laitokselta. RADMEP-ohjelma mahdollistaa työllistymisen mikroelektroniikan ja fotoniikan aloilla, jotka ovat mukana Euroopan unionin määrittelemällä kasvun mahdollistavien teknologisten alojen listalla. Melkein kaikki ohjelmasta valmistuneet ovat työllistyneet heti valmistumisen jälkeen.

Maahanmuuttaneille eväitä työhön ja opiskeluun maksuttomasta koulutuksesta26.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Koulutuksen tavoitteena on edistää korkeakoulutaustaisten ja -kelpoisten maahanmuuttaneiden tutkinto-opiskelijaksi hakemista tai omalle alalleen työllistymistä Suomessa. Vuoden pituinen maksuton koulutus yhdistää suomen kielen, akateemisten taitojen sekä oman alan sisältöjen opiskelun samaan pakettiin, samalla integroiden opiskelijaa suomalaiseen koulutusmaailmaan ja yhteiskuntaan.

Dissertation 29.9.2023: Environmental change effect on quality of production in boreal lakes (Calderini)25.9.2023 17:00:00 EEST | Tiedote

In his doctoral dissertation, M.Sc. Marco Calderini delved into the influences of phenomena like global warming, eutrophication, and lake browning on phytoplankton production of essential fatty acids. This is of paramount importance since omega-3 polyunsaturated fatty acids such as eicosapentaenoic acid, EPA, and docosahexaenoic acid, DHA, are necessary for the development and reproduction of many organisms, including humans.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme