Suomen riistakeskus – Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalaan poikkeusluvat 42 karhun metsästämiseen

Jaa
Suomen riistakeskus on myöntänyt Pohjois-Karjalaan poikkeusluvat 42 karhun metsästämiseen. Koko Suomeen myönnettiin 106 poikkeuslupaa. Lisäksi poronhoitoalueella saa metsästää 50 karhua. Maa- ja metsätalousministeriön asetuksen mukaan saaliiksi saatavien karhujen enimmäismäärä saa olla alkavana metsästysvuonna koko maassa 180 yksilöä.

Lupa-alueittain poikkeusluvat jakautuvat Pohjois-Karjalassa siten, että Lieksassa voidaan metsästää 11 karhua, Keski-Karjalan lupa-alueella 9, Ilomantsissa 7, Joensuu-Eno lupa-alueella 6, Tuupovaarassa 3, Polvijärvellä 3, Nurmeksessa 2 ja Juuassa 1 karhu. Liperi-Outokumpu lupa-alueelle ei lupia tänä vuonna myönnetty, koska alueella ei todettu viime vuonna yhtään karhupentuetta.

Lupamäärä on mitoitettu siten, että se ei millään lupa-alueella ylitä 13 % arvioidusta karhukannasta. Verotussuunnitelman perustana käytetään alueellista Luonnonvarakeskuksen määrittämää pentueiden määrää.

Pohjois-Karjalan karhukanta on Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan pienentynyt edellisvuodesta. Karhukannaksi on arvioitu 310–350 aikuista karhua. Pentutuotoksi kuluvalle vuodelle on arvioitu 80 pentua.

Karhun metsästyskausi alkaa 20.8. ja päättyy lokakuun lopussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus – Pohjois-Karjala
Suomen riistakeskus – Pohjois-KarjalaSuomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus – Pohjois-Karjala