Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan ennakkotiedote

Jaa
Lautakunnan kokous on tiistaina 6. kesäkuuta klo 16.15. Lautakunta käsittelee muun muassa kotihoidon palvelujen sekä hätämajoituksen ja tilapäisen asumisen hankintoja. Lautakunnalle myös esitetään, että Helsinki lahjoittaisi Ukrainan pelastuslaitokselle neljä ensihoitoyksikköä.

Pelastuslaitos esittää neljän ambulanssin lahjoittamista Ukrainaan

Lautakunnalle esitetään, että Helsingin pelastuslaitos lahjoittaisi tarpeettomaksi jääneet neljä ensihoitoyksikköä Ukrainan pelastuslaitokselle. Pelastuksen ja ensihoidon ajoneuvoille, kalustolle ja varusteille on Ukrainassa edelleen suuri tarve.

”Helsinki ja Helsingin pelastuslaitos haluavat omalta osaltaan auttaa Ukrainaa sen vaikeassa tilanteessa ja lahjoittaa ensihoitoyksiköt Ukrainaan. Pelastuslaitos on huoltanut ja varustanut entiset varayksikköinä toimineet ambulanssit, ja ne ovat nyt valmiina luovutettavaksi Ukrainaan. Olen iloinen siitä, että kaupunki pystyy tarjoamaan hyvin konkreettista apua ukrainalaisille”, kertoo sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen apulaispormestari Daniel Sazonov.

Helsingin pelastuslaitos on jo aiemmin vuoden 2022 lopulla lahjoittanut viisi ensihoitoyksikköä Ukrainaan. Kaupunginhallitus teki päätöksen ambulanssien lahjoittamisesta ja sisäministeriö avusti niiden toimittamisessa Ukrainaan.

Tälläkin kertaa lopullisen päätöksen kaupungin omaisuuden lahjoittamisesta tekee kaupunginhallitus.

Lisätietoa: pelastuskomentaja Jani Pitkänen, p. 050 433 6905, jani.pitkanen@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan verkkosivuilla.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sotepe

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan päätöstiedote12.9.2023 18:06:05 EEST | Tiedote

Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta piti kokouksen tiistaina 12. syyskuuta. Kokouksen päätöstiedote on kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta jätti tässä kokouksessa yksimielisesti pöydälle talouden sopeuttamiseksi valmistellun vuosien 2023 - 2025 muutosohjelman sekä vuoden 2024 talousarvioesityksen. Lautakunta jatkaa näiden käsittelyä ylimääräisessä kokouksessa tiistaina 19. syyskuuta klo 8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme