Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stadsorkesters höstsäsong 2022

Dela
Under höstsäsongen är stadsorkesterns röda trådar mångsidighet, känsloladdning och glädje över vårt lands unika musikarv. Framför orkestern kommer vi att se populära toppmusiker under ledning av chefsdirigent Tomas Djupsjöbacka.

Hallelujah-kör eller Hard Rock Hallelujah?– eller varför inte båda!

I höstens repertoar finns det någonting för alla vänner av musik.Fransk vokalmusik får vi lyssna till på öppningskonserten för säsongen, då Lilli Paasikivi sjunger Hector Berlioz dystert romantiska sångcykel och i slutet av oktober då fransyskan Valérie Gabail framför Édith Piafs kända chansoner. Under höstsäsongen är andelen finländsk musik stor och vår nationalkompositör Jean Sibelius spelas vid flera konserter, såsom i början på november, då vi får lyssna till tre fragment ur den ofullbordade 8:e symfonin samt utdrag ur Sibelius dagböcker framförda av Nicke Lignell. Eurovisionsfansen får njuta i november, då oförglömliga finländska hits framförs i konserten Euroviisut Suomi! med sångarna Mikael Konttinen och Hanna Pakarinen, som också själv varit med i tävlingen. Cha cha cha!

Det är inte bara i stadshuset som orkesterns musik ljuder, för under hösten blir det också gästspel på andra ställen.I september spelas i kyrkan i Lillkyro konserten Vid rötterna, där det enligt namnet ingår musik från vårt eget och grannlandskapet av tonsättarna Toivo Kuula och Erik Tulindberg, där Kreeta-Maria Kentala glänser som solist i den sistnämndas violinkonsert.

Resten av gästkonserterna hålls förutom i Vasa i Jakobstad, Helsingfors och Seinäjoki.

I Jakobstad visar klarinettist Christoffer Sundqvist och altviolinist Lilli Maijala sitt mångsidiga kunnande på en konsert där det också framförs två finländska verk med fågeltema. I Tempelplatsens kyrka i Helsingfors spelar Liza Ferschtman Beethovens violinkonsert och åhörarna får också en fläkt av det österbottniska i form av ett verk av Heidi Sundblad-Halme från Jakobstad. I Seinäjoki framförs inhemska verk med en nationell twist med Seinäjoki stadsorkester under ledning av Jascha von der Goltz, som vunnit Panula-kapellmästartävlingen, och med den strålande pianisten Ossi Tanner som solist.

Säsongen avslutas med kungen bland barockmusikverk, Messias-oratoriet av G. F. Händel, med de fina sångsolisterna Iida Antola, Erica Back, Hugo Hymas, Jussi Merikanto och kammarkören Canticum Maris från Vasa och i och med det kan vi låta julglädjen fylla våra hjärtan.Hallelujah!

Till vår glädje kan vi berätta att Vasa stadsorkester igen deltar i Konsttestarna-programmet i konstfostran och i och med det får elever i åttonde klassen i Vasa även i år bekanta sig med orkesterns verksamhet och lyssna på och se ett intressant uppträdande under ledning av Andres Kaljuste och med Sakari Männistö som jonglör.

Vasa stadsorkester kommer också att spela i Vasa Baroques produktion samt på RUSK-festivalen i Jakobstad med Mellersta Österbottens kammarorkester, och det blir också en fortsättning på de avkopplande konserterna inom publikarbetet, vilka man får lyssna på gratis. Också den här säsongen utlovas Meet & Greet-möten med chefsdirigenten och strålande konsertsolister.

Säsongskort GRANDE

Biljettförsäljningen för Vasa stadsorkesters höstsäsong har börjat 1.6.2023.

Säsongskortet GRANDE inkluderar alla nio av orkesterns egna konserter mellan 7.9-15.12.2023.

Under sommaren kan man köpa säsongskortet för hösten till ett mycket förmånligt pris!

  • GRANDE Normalprisbiljett
    KAMPANJPRIS 1.631.8.2023: 189 € (norm. 205 €)

  • GRANDE Pensionärer, arbetslösa, Vasa stads anställda
    KAMPANJPRIS 1.631.8.2023: 159 € (norm. 175 €)

  •  GRANDE Studerande, barn
    KAMPANJPRIS 1.631.8.2023: 60 €(norm. 70 €)

Nyckelord

Kontakter

Mia Huhta
Intendent
+35840 524 8877
mia.huhta@vaasa.fi

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Pohjalaisia virtauksia -konsertit 5. - 6.10. Vaasassa ja Helsingissä. Vaasan kaupunginorkesteri konsertoi ensimmäistä kertaa Helsingissä.29.9.2023 16:22:35 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginorkesteri konsertoi Vaasassa ja Helsingissä 5. - 6.10. Konsertissa esitetään pietarsaarelaislähtöisen Heidi Sundblad-Halmeen ennen julkaisematonta musiikkia ja Vaasan kaupunginorkesterin nimikkosäveltäjä Sebastian Fagerlundin uutta musiikkia. Beethovenin D-duuri Viulukonsertossa solistina esiintyy loistava hollantilainen huippuviulisti Liza Ferschtman.

Konserten Österbottniska strömningar den 5.10 i Vasa och den 6.10 i Helsingfors. Vasa stadsorkester gör sin debut i Helsingfors.29.9.2023 16:18:02 EEST | Tiedote

Vasa stadsorkester uppträder i Vasa den 5.10 och i Helsingfors 6.10. I konserten Österbottniska strömningar framförs musik av Heidi Sundblad-Halme, ursprungligen från Jakobstad och ny musik av tonsättaren Sebastian Fagerlund. Som solist i Beethovens violinkonsert i D-dur strålar den fantastiska violinisten Liza Ferschtman från Nederländerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum