Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Yhteenveto nuorten auttamisoperaatiosta koulujen päättymispäivänä

Jaa
Helsingin kaupungin nuorisopalvelut järjesti koulujen päättymispäivän iltana ja yönä nuorten auttamisoperaation. Partiot liikkuivat laajasti koko kaupungin alueella ja illan aikana kohdattiin lähes 3200 nuorta.

Operaation tarkoituksena oli kohdata ulkona liikkuvia nuoria ja tarjota heille tarvittaessa keskustelu- tai muuta apua. Jalkautumista tehtiin klo 15.00–02.00 välisenä aikana. Illan ja yön aikana kohdattiin liki 3200 nuorta. Ensiapua paikan päällä annettiin 46 nuorelle ja hätäkeskukseen oltiin yhteydessä 7 kertaa.

Operaatiota koordinoi Helsingin kaupungin nuorisopalvelut. Operaatio toteutettiin yhteistyössä Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piilrin, Aseman Lapset ry:n, Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyö Snellun ja Saapas-vapaaehtoisten, Johanniittain Apu ry:n, Espoon ja Vantaan nuorisotoimien sekä ennalta estävän poliisin kanssa.

Operaatioon osallistui kaiken kaikkiaan noin 130 ammattilaista ja vapaaehtoista.

“Nuoret juhlistivat päättäjäisiä ja kesälomaa koleasta kelistä huolimatta. Operaatio onnistui kokonaisuudessaan hienosti”, kertoo yksikön päällikkö Kaisa Kivelä Helsingin nuorisopalveluista.

“Valtaosa nuorista juhli leppoisissa tunnelmissa. Huolta meillä herättivät erityisesti ilotulitteet, joita ammuttiin ihmisjoukoissa uudenvuoden ja viime vapun tapaisesti", Kivelä jatkaa.

Viikonlopun jälkeen jalkautuva nuorisotyö jatkuu kesällä normaalisti.

“Helsinki tarjoaa paljon kaikenlaista kesätekemistä nuorille ja koululaisille. Nuorisopalveluilla on toimintaa koko kesän, ja jalkautuvia nuorisotyöntekijöitä voi tavata joka päivä kaupungilla, kauppakeskuksissa ja tapahtumissa”, sanoo Kivelä.

“Me nuorisopalveluissa toivomme, että nuoret ja vanhemmat ylläpitävät avointa vuorovaikutusta ja keskustelevat siitä, missä ja kenen kanssa nuoret liikkuvat. Kesä tarjoaa tilaisuuden nauttia lomasta ilman kiirettä, jakaa hauskoja hetkiä, iloa ja seikkailua. Haluamme toivottaa kaikille nuorille hyvää kesää!” Kivelä toivottaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaisa Kivelä, yksikön päällikkö, Vuosaari
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
kaisa.kivela@hel.fi
040 634 1996

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme