Työeläke-lehti: Eläketurvan hoitamisen kuukausikustannus alle kympin per nuppi

Jaa
Työeläke-lehdessä Allan Paldanius tuo esiin harvoin puhutun huomion: vakuutettua ja eläkkeensaajaa kohden laskettuna eläkejärjestelmän hoitokulut ovat varsin kustannustehokkaat.

Eläketurvassa kyse on loppuelämän turvasta, joka aikanaan hoidetaan vakuutetun kannalta hyvinkin vaivattomasti yhdeltä luukulta. Asiakasta kohden laskettuna eläketurvan hoitokustannus nielee noin 100 euroa vuodessa eli alle kympin kuussa.

– Summa ei ole kovin iso, jos sitä vertaa vaikkapa pankkipalvelujen kuukausimaksuihin, toteaa Eläketurvakeskuksen (ETK) johtaja Allan Paldanius uusimmassa Työeläke-lehdessä.

Lyökö takuueläke kiilaa työnteon kannustimille?

Suomessa maksettiin vuonna 2022 eläkkeitä ja niihin rinnastettavia etuuksia lähes 35 miljardia euroa. Enin osa eläketurvasta maksettiin työeläkkeinä, yhteensä 31,4 miljardia euroa. Kela maksoi kansaneläkkeitä ja takuueläkkeitä yhteensä vajaat 2,5 miljardia euroa.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana takuueläke on kuitenkin kasvanut tasokorotusten ja indeksikorotusten myötä enemmän kuin työeläkeindeksi.

Lyökö takuueläke kiilaa työnteon kannustimille? Tätä pohtii ETK:n erityisasiantuntija Samuli Tuominen. Artikkelissaan hän havainnollistaa, mikä merkitys takuueläkkeen kasvulla on ollut työeläkekarttumaan ja lopulta maksettavaan kokonaiseläkkeeseen.

Työeläkelaitosten avainluvut tarkastelussa

Työeläke-lehti kokosi yhteen työeläkelaitosten avainluvut viime vuodelta. Lehden keskiaukeamalla infografiikassa hahmottuu iso kuva työeläkejärjestelmän rahan kiertokulusta.

Työeläkerahaa virtasi kansalaisten taskuun luvatun mukaisesti, vaikka eläkevaroille saadut sijoitustuotot vähenivät viime vuonna lähes 15 miljardilla eurolla.

Lähemmin lukijat voivat tarkastella työeläkevakuutusyhtiöiden keskinäisiä eroja lehden koosteessa, jossa tilinpäätöstietoihin perustuen tulot, menot ja tuotot ovat yhtiökohtaisesti vertailtavissa.

Lue Työeläke-lehti verkossa maksutta

Verkkolehti Työeläkelehti.fi-palvelussa

Eläketurvakeskuksen Työeläke-lehti on työeläkealan ammatti- ja sidosryhmälehti.

Uutiskirjeessä tuoreimmat pääotsikot

Tilaa Työeläke-lehden uutiskirje – ja saat lehden käsiisi ensimmäisten joukossa.

 

Lisätietoja

toimituspäällikkö Anne Iivonen, 050 575 7134, anne.iivonen(at)etk.fi

päätoimittaja Tuovi Rautjoki, 045 138 6123, tuovi.rautjoki(at)etk.fi

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja
toimituspäällikkö Anne Iivonen, 050 575 7134, anne.iivonen(at)etk.fi
päätoimittaja Tuovi Rautjoki, 045 138 6123, tuovi.rautjoki(at)etk.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työeläke-lehti
Tukkutorinkuja 5 (Kalasatama)
00065 ELÄKETURVAKESKUS

029 411 20http://www.etk.fi

TYÖELÄKE on työeläkealan ammatti- ja sidosryhmälehti. ELÄKETURVAKESKUS on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työeläke-lehti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye