Pirkanmaan hyvinvointialue

Uusi ympärivuorokautinen puhelinpäivystys tukee ikäihmisten hoitoa Pirkanmaalla

Jaa
Ikäihmisten kotihoidon ja asumispalveluiden hoitajilla on nyt mahdollisuus konsultoida lääkäriä puhelimitse aina, kun asiakkaan tilanne vaatii.

Ikäihmisten ympärivuorokautinen puhelinpäivystys on aloittanut toimintansa Pirkanmaalla kesäkuun alussa. Päivystys on tarkoitettu kotihoidon, yhteisöllisen asumisen ja ympärivuorokautisen asumisen asiakkaan hoidon tueksi ja palvelee sekä hyvinvointialueen omaa tuotantoa että yksityisiä palveluntuottajia.

Käytännössä palvelu tarkoittaa, että kotihoitaja tai asumispalveluiden hoitaja voi vuorokauden ympäri konsultoida lääkäriä, mikäli asiakkaalla on päivystyksellisiä tai kiireellisiä vaivoja tai on sattunut esimerkiksi tapaturma. Asian kiireellisyys arvioidaan asiakkaan ja hoitajan yhteistyönä. Yhteydenotot lääkäriin hoidetaan siis aina hoitajan kautta.

Apua suoraan kotiin

- Palvelun tavoitteena on, että ikäihmiset saavat myös kiireellisissä asioissa avun mahdollisimman usein suoraan kotiinsa eikä päivystykseen tarvitse välttämättä lähteä, sanoo toimialuejohtaja Sanna Mäki Pirkanmaan hyvinvointialueelta.

Ikäihmisten päivystyspalvelun avulla pyritään helpottamaan myös Acutan ja Valkeakosken päivystyksen ruuhkia.

Palvelu on otettu käyttöön Pirkanmaalla kaikilla alueilla, joissa jo entuudestaan ei ole ollut vastaavantyyppistä järjestelyä. Lääkäripäivystyspalvelun tuottaa Mehiläinen Terveyspalvelut Oy.

Puhelinpäivystyspalvelu koskettaa ainoastaan kiireellisiä ja päivystyksellisiä asioita. Kiireettömät lääkäriasiat hoidetaan edelleen vanhaan tapaan.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle:


Sanna Mäki, 041 731 1007
toimialuejohtaja, Lähisairaalat-toimialue

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Ikäihmisten palveluista ja erityisryhmien asumispalveluista vuorossa keskustelukierros – laitoshoidon muutosten taustalla lainsäädännön vaatimukset18.9.2023 14:12:39 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti maanantaina lähettää ikäihmisten palvelujen kehittämisen ohjelmaluonnoksen sekä vammaisten ja mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden asumispalvelujen kehittämisehdotukset laajalle kuulemiskierrokselle yhteistyötoimikuntaan, vaikuttamistoimielimille, valiokunnille ja aluehallituksen jaostoille. Aluehallitus käsittelee kehittämisehdotuksia ja saatuja palautteita lokakuussa 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme